Wedstrijdverslagen 3 november

Sleeuwijk 2 erg moeizaam

Daar waar vorige week een prima gevoel overheerste was het zaterdag na de 1-1 remise tegen BLC een kater die de dienst uitmaakte in kleedkamer 12. Beide teams starten enigszins aftastend al is het Sleeuwijk wat het meeste balbezit heeft. Na 10 minuten de eerste mogelijkheid voor Sleeuwijk. Een bal in de verre hoek van Maarten wordt prima verwerkt door de keeper van de tegenstander. Niet veel later is het Basso die op aangeven van Maarten net niet de trekker kan overhalen en aan de andere kant doet zich een minuut later de eerste kans voor BLC voor. Daarna een matige fase waarin beide teams grossieren in onnodig balverlies en vooral Sleeuwijk meer en meer tegen zich zelf gaat spelen. Net voor rust is het David die een voorzet uit vrije bal net niet binnen kan koppen en in de 44e minuut is het Dennis die zijn afstandsschot hoog over het doel van BLC ziet gaan.

Na de rust lijkt Sleeuwijk beter te starten. Men is iets zuiverder in de passing en het balbezit lijkt langer te worden. Na zes minuten een goede aanval en wordt Richard in de zestien aangespeeld. Ietwat te gehaast belandt zijn inzet in het zijnet.
Drie minuten later probeert Maarten met een boogbal de keeper te verschalken maar zoals vaker deze middag blijkt hij
nagenoeg niet te passeren deze middag. Toch verschijnt in de 63e minuut de 1-0 op het scorebord. Maarten ziet wederom zijn inzet gestopt door de keeper maar de rebound is dan toch eindelijk onhoudbaar voor de sta in de weg deze middag.
Twee minuten later is het aan de andere kant Patrick die de 1-1 voorkomt. Sleeuwijk zet aan echter is wederom slordig bij balbezit en een van de passes wordt onderschept door een BLC speler en een hoge bal zet zowel de verdediging maar ook aanvallers van BLC aan het werk. David zijn sliding levert een discussie op maar een vrije bal voor BLC net buiten de zestien wordt onberispelijk hard binnen geschoten door de laatste man van de bezoekers.

Met wissels wordt getracht de wedstrijd over de streep te trekken, enkele kansen lijken het gewenste resultaat op te leveren maar zoals zo vaak deze middag ontbreekt de scherpte in afwerking. De wedstrijd levert dus een remise op die niet te betwisten valt als het verval ten opzichte van vorige week zo groot is.

In de wetenschap dat bovenstaande niet te voorkomen is in een seizoen is het wel zaak om de knopen te tellen om voor een goed resultaat tegen de volgende tegenstander te gaan. Al met al stijgen we deze competitieronde wel een plekje op de ranglijst en staan we keurig op een derde plaats. Toch nog iets om deze middag tevreden over te zijn.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 5 november 2018