Wedstrijdverslagen 27 oktober

Sleeuwijk 2 boekt nette uit overwinning

Na het teleurstellende resultaat van vorige week staat vandaag een zware uitwedstrijd bij Everstein op het programma. Voorafgaand aan een regionale streekderby wordt om 12.00 uur afgetrapt en grossiert Sleeuwijk in de beginfase in het creƫren van kansen. Danny, Maarten en Basso zijn net niet in staat om de openingstreffer te scoren daar waar Patrick in de 5e minuut handelend op moet treden om juist een treffer van de gastheren te voorkomen. In de 25e minuut is het wederom Maarten die een voorzet van Danny koppend niet kan bekronen met een doelpunt. Vijf minuten later is het dan toch raak. Maarten lobt naar een goede aanname de bal over de achterhoede van Everstein en Basso verschalkt met een diagonaal schot de keeper van de thuisclub en brengt daarmee de stand op 0-1. Lang wordt niet genoten van de voorsprong want 2 minuten later bereikt een voorzet vanaf de rechterzijde van Everstein een meelopende speler die bij de tweede paal simpel de gelijkmaker kan binnenglijden. Dit is tevens de ruststand.

Na de rust lijkt Basso na twee minuten op weg naar de 1-2 maar zijn inzet strandt in schoonheid. Dik 1 minuut later een scrimmage na een genomen corner door Sleeuwijk en matig optreden van de keeper wordt nu wel door Basso afgestraft en nu prijkt wel de 1-2 op het scorebord. Verdedigend staat het goed en op het juiste moment wordt druk gezet op het middenveld om tot een balverovering te komen. In de 57e minuut lijkt Basso op weg naar zijn 3e treffer en vermoedelijk de knock out voor de thuisclub maar de keeper beslist het 1:1 duel in zijn voordeel. Sleeuwijk heerst op dat moment en komt enkele malen levensgevaarlijk door. Inde 70e minuut is Danny net niet scherp genoeg in kansrijke positie maar twee minuten later is het dezelfde speler die zijn tegenstander de hielen laat zien en beheerst de 1-3 achter de keeper krult. Everstein zet aan en de duels worden steviger. Met opportunistisch voetbal wordt geprobeerd de aansluitingstreffer te scoren maar zoals eerder geschreven staat vandaag in tegenstelling tot vorige week de verdediging onder aanvoering van Patrick als een huis.

Na 90 minuten en wat extra tijd klinkt het eindsignaal van de scheidsrechter en wordt een hele mooie overwinning geboekt.

Nog net maken we aanvang van de regionale derby mee om dan toch maar snel huiswaarts te keren om daar de zege te vieren.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 29 oktober 2018