Wedstrijdverslagen 6 oktober

Sleeuwijk 2 pakt zijn eerste driepunter

De eerste drie punten konden zaterdagmiddag rond half vier verwerkt worden in de stand van het 2e. GDC werd op eigen veld met 3-5 verslagen in een wedstrijd die eerder onnodig spannend was dan goed. De eerste helft veel balbezit maar op sommige momenten erg slordig. In de 7e minuut was er al de eerste waarschuwing maar kon Patrick de boel pareren. Acht minuten later wederom onnodig balverlies en vanaf links wordt Patrick met een diagonaal  dan toch verschalkt en is de 1-0 achterstand een feit. Hierna een slechte fase van Sleeuwijk waarin er slordig om gegaan wordt met balbezit.
In de 28e minuut scoort Sleeuwijk door Richard toch de gelijkmaker nadat de keeper een voorzet van Max loslaat en Richard
alert is en de 1-1 binnen werkt. In de 36e minuut weer een dwaling achterin bij Sleeuwijk. De buitenspelval wordt opgeheven en de indirecte vrije bal wordt simpel binnen gewerkt door een van de drie vrijstaande spelers van de thuisclub.
Toch is het voor de theepauze Sleeuwijk wat op voorsprong komt. Basso en Richard ronden beide een vloeiende aanval af in een fase dat voetbal meer gezicht krijgt aan Sleeuwijks zijde.

Na de rust komt Sleeuwijk beter uit de kleedkamer en grossiers het direct in legio kansen. Maarten is een paar keer dicht bij de 4e treffer maar zijn inzet in de korte hoek en kopbal treffen allebei helaas geen doel. In de 55e minuut is het Max die een fout van de keeper genadeloos afstraft en de 2-4 met een diagonale schuiver scoort. Hierna blijft Sleeuwijk heersen en als Maarten in de 75e minuut de 2-5 scoort is de wedstrijd spreekwoordelijk gelopen. Inmiddels is er volop gewisseld en even wordt het nog spannend als de thuisclub in de 83e minuut de 3-5 scoort en niet veel later de 4-5 voorkomen wordt door de paal. Na ruim 90 minuten klinkt het eindsignaal en zijn de eerste drie punten een feit. Een matige wedstrijd toch over de streep trekken is de eindconclusie.  Voetballend kan Sleeuwijk veel beter en dat zal moeten gebeuren om de volgende wedstrijd in het voordeel te beslissen.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 8 oktober 2018