Wedstrijdverslagen 29 september

Sleeuwijk 2 verliest

Blauw Geel en dan nog de naam van een supermarktketen bezorgt Sleeuwijk de eerste nederlaag van het seizoen. Op het hoofdveld wordt om 17.00 uur met een ondergaand zonnetje afgetrapt. We treffen een geroutineerde tegenstander die maar wat graag het balbezit koestert. Met dit laatste was rekening gehouden en tot op zekere hoogte werd dit toegestaan. De openingsfase een thuisclub die veel balbezit had maar echt weinig gevaar kon dichten in aanvallend opzicht. Slechts eenmaal moest Patrick handelend optreden om de aanvalsdrang in de kiem te doen smoren. Daarentegen is het juist Sleeuwijk wat met een beetje meer fortuin met een voorsprong de rust in zou gaan. In de 14e minuut een goede aanval en Marnik lijkt koppend de voorsprong te bewerkstelligen echter zijn kopbal belandt nipt naast het doel waar tegendraads koppen mogelijk wel het gewenste resultaat opgeleverd zou hebben. In de 22e, 24e en 25e minuut drie herkansingen maar tweemaal Basso en  Richard verzuimen of wordt net belet dat de trekker overgehaald kan worden. Op slag van rust is het Marnik die nog een mogelijkheid krijgt maar hier wordt de keeper te hulp geschoten door een medespeler die de inzet pareert. Met een 0-0 ruststand wordt kleedkamer 19 opgezocht.

Na de rust een fel aanzettende thuisclub en als in de 47e minuut Arjan in verdedigend opzicht zich niet staande weet te houden door een valpartij is het de linker aanvaller die doorzet en de bal voorzet. Patrick keert de eerste inzet maar de rebound wordt onberispelijk ingeschoten door de rechtsback van Blauw Geel. Twee minuten later onnodig balverlies en de veroverde bal wordt diep gespeeld om de rechtsbuiten die voor de tweede maal het net doet bollen achter Patrick.
Gesterkt door de voorsprong zit de thuisclub op rozen en koestert men de momenten om de rust en wedstrijd uit te spelen.
Sleeuwijk komt nauwelijks aan kansen toe en uiteindelijk blijkt de start tweede helft de eerste nederlaag van het seizoen in te luiden. Met een 2-0 nederlaag is de eerste uitwedstrijd uitgelopen op een teleurstelling waarbij moet worden aangetekend dat deze wel is geleden tegen een team wat hoge ogen gaat gooien in de race om het kampioenschap.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 1 oktober 2018