Wedstrijdverslagen 22 september

Sleeuwijk 2 begint de competitie met gelijkspel

Nu de eerste bekerronde tot het verleden partij behoort en deze op 20 oktober hervat wordt met een thuiswedstrijd tegen de Zwerver uit Kinderdijk staat vandaag de openingswedstrijd van de competitie tegen Noad 32 op het programma. De weergoden laten het vandaag afweten en onder druilige omstandigheden start om 15.00 uur de competitie voor het 2e.

Van meet af aan neemt Sleeuwijk het initiatief en in de 5e minuut is het David die uit een corner van Max de bal onberispelijk binnenkopt. Niet veel later lijkt de 2-0 op komst echter is het nipt een verdediger die een voorzet van Max op Richard onschadelijk kan maken. In deze fase is het ook de keeper van de bezoekers die een schot van Danny  naast het doel kan werken. Hierna een fase waarbij Noad wat hoger druk gaat zetten en voetballend probeert Sleeuwijk van achteruit de oplossing te vinden. In de 20e minuut wordt Patrick betrokken bij het balbezit en zijn dieptepass belandt helaas niet bij een medespeler maar bij een middenvelder van Noad die met een boogbal de 1-1 laat aantekenen. 20 Minuten later staat de 1-3 op het scorebord waarbij de hand in eigen boezem gestoken moet worden bij de wijze waarop de 2e en 3e goal gegund wordt aan de tegenstander. Nipt voor het rustsignaal brengt Leo de marge terug naar 1 nadat eerder twee doelpogingen een prooi waren voor de keeper van de tegenstander van vandaag.

Na de rust wordt een fel Sleeuwijk verwacht maar is het Noad wat het initiatief neemt. In de 60e minuut wordt Basso gebracht en binnen een minuut had hij de gelijkmaker op de pantoffel echter zijn inzet strandde in schoonheid. Zoals zo vaak en dus ook vandaag krijg je dan de rekening gepresenteerd en wederom wordt niet scherp zijn afgestraft en wordt de stand op 2-4 gebracht. Paul laat in deze fase zijn onverzettelijkheid zien en het is ook deze speler die 4 minuten later wederom de aansluitingstreffer scoort middels een kopbal. Hierna een conditioneel sterker Sleeuwijk wat stevig aanzet. Er worden nog een aantal wissels doorgevoerd en met hangen en wurgen houdt Noad 32 stand. In de 83e minuut wordt net buiten de zestien een overtreding gemaakt door een verdediger van de bezoekers en het is Basso die de vrije bal fraai via de paal binnenschiet. Sleeuwijk gaat op zoek naar meer en Noad 32  lijkt de remise te koesteren. Helaas wordt de aanvalsdrang niet beloond en staat na 90 minuten en wat blessuretijd de 4-4 op het scorebord.

Conclusie; te gemakkelijk de goals weggegeven, basisafspraken beter nakomen (met name 3e goal) echter tot tweemaal toe een marge van twee doen kantelen zegt iets over de aanwezige veerkracht.

Volgende week wordt afgereisd naar Veghel om daar de koploper na speelronde 1 te bestrijden, voor de liefhebbers de aanvang van de wedstrijd is 17.00 uur. Dus na huiswaarts te keren kan direct aangesloten worden bij het openingsfeest van het seizoen op de Roef.

Sleeuwijk 1 wint eerste competitiewedstrijd

RFC 1 – Sleeuwijk 1  4-5 (3-2)

Scoreverloop:
10. Jeffrey Leemans 1-0;
20. eigen doelpunt 1-1;
42. Ron van der Wulp 2-1;
43. Michiel Marinessen 2-2;
44. Pieter Knaap 3-2;
53. Pasqualle Verwoerdt 3-3
55. Jenner Koek 3-4;
66. Pasqualle Verwoerdt 3-5,
76. Jeffrey Leemans 4-5 (pen).

Sleeuwijk won haar eerste competitiewedstrijd in een waar doelpuntenfestijn op bezoek bij RFC (4-5). Voor de rust was Sleeuwijk niet bij de les. Zeker niet vlak voor rust. Sleeuwijk zette aan voor een voorsprong, maar moest uit een counter toestaan hoe RFC op voorsprong kwam 2-1. Direct maakte Sleeuwijk dankzij Michiel Marinissen gelijk en kon de thee worden ingeschonken. Daar was Pieter Knaap nog niet aan toe en met zijn doelpunt hielp hij RFC met een voorsprong de rust in.

Na de rust deed Sleeuwijk het met enkele omzettingen beduidend beter. Op aangeven van Marinissen scoorde Verwoerdt de gelijkmaker en direct daarna kwam Sleeuwijk op voorsprong met een binnen tikker van de voet van invaller Jenner Koek. Pasqualle Verwoerdt maakte op aangeven van diezelfde Koek ook de 3-5 en de drie punten leken al binnen. Zeker ook omdat RFC zelden meer gevaarlijk werd en Sleeuwijk een zuiver doelpunt (buitenspel) werd onthouden en een vrije trap van Frans van den Steenhoven op de lat uiteen zag spatten. Het verzet bij de thuisploeg leek gebroken tot het enigszins werd geholpen door de scheidsrechter. Een onterechte vrije trap resulteerde in een dubieuze penalty (vermeend hands) waardoor Leemans zijn RFC dichterbij kon schieten (4-5). Verder dan dat kwam het niet en daarmee kon trainer Pieter Tuns en zijn manschappen met een goed gevoel aanschuiven bij de barbecue (seizoensopening) op de Roef.

Zaterdag 29 september speelt Sleeuwijk 1 haar 1e thuiswedstrijd om 15.00uur tegen HSSC'61 1.

Voor foto's zie https://twitter.com/VVSleeuwijk1

Wedstrijd nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 24 september 2018