Wedstrijdverlagen 15 september

Ook Madese Boys delft het onderspit tegen Sleeuwijk 2

De laatste speelronde van de bekercompetitie staat vandaag op het programma. De verwachting is dat het doelsaldo wel eens bepalend zou kunnen zijn wie als poule winnaar gaat naar de volgende ronde. Altena lijkt op voorhand de beste papieren te hebben mede door de ruime thuisoverwinning op de tegenstander van vandaag Madese Boys (7-2).
De opdracht was helder, zelf winnen met bij voorkeur ruime cijfers en dan maar afwachten of Altena de hobbel in Werkendam zou kunnen nemen.

O.l.v. arbiter Wirken wordt om stipt 15.00 uur afgetrapt zonder David en Danny waarmee het aantal spelers wat aansluit bij het vlaggenschip in dit prille seizoen op 7 brengt, waarvan akte! De beginfase laat zien dat we een voetbaltechnisch aardige tegenstander treffen echter conditioneel moet het verschil gemaakt kunnen worden. Steeds langer is het balbezit voor Sleeuwijk en na een kwartier wordt de ban gebroken door een doelpunt van Basso. De druk wordt nu continu hoog gezet en dit brengt met name de nummer 4 van de tegenstander steeds vaker in de problemen. Het is dan ook deze speler
die in de 27e minuut onnodig balverlies lijdt, valt en daardoor hands maakt in zijn eigen zestien metergebied. Het lukt Paul om na driemaal een penalty te nemen de marge op 2 brengt. Vijf minuten later is het Jordi die een steekpass afrondt en in de 38e minuut is het Basso die voor de 4-0 ruststand zorgt.

De rust wordt aangegrepen om mee te geven dat de druk op de ketel moet blijven en de jacht op doelpunten onverminderd voortgezet moet worden. Alle wissels (5) worden gebracht en in de 72e minuut is het invaller Leo die zijn goal met ietwat fortuin mee pikt. Hierna een wat mindere fase wat de bezoekers de mogelijkheid biedt om twee tegentreffers te scoren wat gezien de doelstelling niet iedereen tevreden stelt. In de 84e minuut scoort Basso uit een voorzet van Nils de 6-2 en twee minuten later is het wederom Basso die zijn vierde treffer van de middag laat aantekenen.
De eindstand wordt hiermee 7-2 en als later de middag blijkt dat Altena de barriere in Werkendam niet heeft kunnen doorbreken is het tweede gewoon keurig door naar de volgende bekerronde.

Hiermee komt de voorbereiding ten einde en kan volgende week de competitie met een thuiswedstrijd tegen Noad 32 aanvangen. Conditioneel liggen we op koers, voetbaltechnisch is hier en daar nog wel wat voor verbetering vatbaar maar
al met al kan gesproken worden van een goede eerste (oefen)fase van het nog prille seizoen.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 18 september 2018