Wedstrijdverslagen 26 mei

6 punten binnen 48 uur voor Sleeuwijk 5

SLEEUWIJK - Sleeuwijk 5 kende een magere periode in de tweede seizoenshelft. Er werd pas 1 keer gewonnen en ook vorige week ging het namens Sleeuwijk 7 gespeelde benefietduel bij Altena verloren. Binnen 48 uur werd er echter een mooi e draai aan de mindere flow gegeven. Eerst werd afgelopen donderdag kampioen NEO’25 met 7-3 naar huis gespeeld en afgelopen zaterdag werd ook nummer 3 GRC’14 op genadeloze wijze aan de zegenkar gebonden 7-0.

Op donderdagavond werd om 20u afgetrapt voor de thuiswedstrijd tegen het inmiddels kampioen geworden team van NEO’25. Ze begonnen de wedstrijd met een wat nonchalante instelling, waar de Roefbewoners in optima forma gebruik van wisten te maken. Onder aanvoering van gastspelers Josbert en Lennard Wemmenhove stond het binnen een half uur 3-0. Eerst was het Lennard die de assist verzorgde op Niels Pruissen die snoeihard raak kopte en hiermee zijn eerste goal sinds zijn rentree maakte. Vervolgens was het Lennard zelf die de stand naar 3-0 telde met twee knappe goals. De gasten veranderden van formatie en van instelling en kwamen nog voor de rust terug tot 3-1.

Na de rust gingen ze ook fel van start maar de goal viel aan de andere kant. Jarno van As gaf voor en Josbert Wemmenhove werkte af.  Hierna werd er aan beide kanten nog het één en ander gescoord. Nog twee keer Josbert en één keer Niels Pruissen zorgden voor een heuse zevenklapper. NEO’25 trof ook nog twee keer doel en zodoende was de eindstand 7-3.

Op zaterdagmiddag kwam GRC’14 voor hun laatste wedstrijd op bezoek op Sportpark de Roef. Ze hadden besloten er een niet al te serieuze middag van te maken en dat kwam ze duur te staan. Sleeuwijk had nog wel zin om een lekker potje te voetballen en kwam voor rust op 3-0. Twee keer scoorde Niels van Dalen (op aangeven van Michiel van den Heuvel en Clint van Pelt) en één keer schoot Clint van Pelt een vrije trap binnen.

Na de rust ging Sleeuwijk verder waar het gebleven was en was het eerst Corné Los die vanuit schier onmogelijke hoek raak schoof. Opnieuw was Michiel van den Heuvel de aangever. Kees van den Heuvel nam de 5-0 voor rekening op assist van Jasper Vink en was zelf aangever bij de 6-0 en derde goal van Niels van Dalen. Het slotakkoord was voor Clint van Pelt die op aangeven van Vink de eindstand op 7-0 bepaalde.

Al met al twee lekkere wedstrijden waarbij Sleeuwijk 5 veel dank verschuldigd is aan de gastspelers van het vierde en zesde. Dank aan hen die het mogelijk maakten om de vele blessures of afwezigen vanwege andere redenen op te vangen!

Nog 2 potjes en dan zit het seizen erop. Komende dinsdag uit tegen RFC en volgende week zaterdag wordt het seizoen afgesloten bij SSC’55.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 27 mei 2018