Erewedstrijd voor Joop de Vries met veel emoties omgeven

GORINCHEM - Oud-SVW en oud-Sleeuwijk speelden vrijdagavond een erewedstrijd voor de ernstige zieke Joop de Vries. Het werd een duel vol emoties. De Vries zat als coach op de bank bij de streepjes, die met 6-3 wonnen.

Vorige week donderdag kreeg Joop de Vries, oud-trainer van onder meer SVW, het trieste bericht dat hij lijdt aan alvleesklier- en leverkanker. De prognose is slecht. Vanuit de vriendenkring van Joop en zijn club SVW werd er spontaan een initiatief bedacht om hem, als gerespecteerd en gewaardeerd trainer bij vele clubs in de omtrek, nog één keer in het zonnetje te zetten.

Prachtige opkomst
Vrijdagavond 26 januari werd dit gerealiseerd met een erewedstrijd tussen oud-spelers van SVW, zijn zoons en kleinzoons tegen een selectie van oud-spelers van Sleeuwijk. Om half acht kwamen Joop de Vries en de voetballers het veld op. Het was een prachtige opkomst: door een haag van ruim 300 toeschouwers betrad Joop het veld, terwijl er rondom hem diverse fakkels werden ontstoken. De emoties golfden over sportpark Molenburg op dat imposante moment.

Een symbolisch 'startschot' van de wedstrijd werd door Joop gegeven en hij deed dat door een enorm gouden kanon af te schieten. Een regen van rode confetti daalde neer uit het kanon.

Vele oude bekenden van Joop waren aanwezig om acte de presence te geven. Bij oud-SVW traden onder meer aan: Dick van Veen, Danny van Heumen, Jan Klijn, Cees Lagendijk, Kor Damen, Edwin van der Zouwen en Kees van Baalen. De wedstrijd, met Joop als coach op de bank bij oud-SVW, eindigde in een 6-3 overwinning voor de streepjes. Alle kleinzoons van Joop scoorden één of meer doelpunten in dit duel vol emoties.

Support Casper
Na de wedstrijd werden er in de kantine van SVW, onder het genot van een hapje en een drankje, vele mooie herinneringen opgehaald.  Op verzoek van Joop stond de avond in het teken van het goede doel 'Support Casper', waarvoor rondom de erewedstrijd werd gecollecteerd.

Bron www.regio-voetbal.nl

Voor foto's zie