Sleeuwijk 5 oefent verdienstelijk tegen Dussense Boys

DUSSEN – Op een trainingsavond werkte Sleeuwijk 5 een oefenpotje af in plaats van de normaal gesproken druk bezochte training. Sparringpartner was Dussense Boys 2, dat vanwege twee vrije zaterdagen aan het begin van de competitie wedstrijdritme op wilde doen. Het werd een leuk potje waarbij Dussense Boys uiteindelijk met een 4-2 zege aan de haal ging.

Sleeuwijk kon bij het eerste fluitsignaal ternauwernood 11 man op de been brengen, maar deze begonnen wel goed aan de wedstrijd. Er werd redelijk zorgvuldig omgegaan met het balbezit en er werden zowaar wat speldenprikjes uitgedeeld. Ook Dussen liet zich niet onbetuigd en wist vooral via de watervlugge spits meerdere keren gevaarlijk te worden. Toch zat daar dan altijd weer een Sleeuwijks voetje tussen en anders was daar natuurlijk altijd nog doelman Jacco Lievaart.

Na een minuut of 20 opende de gasten de score. Een doeltrap van Tom van Peer werd verlengd door Nick van Vuuren en pardoes kon Jorik den Bok alleen op de Dussense doelman af. Hij koos ervoor Niels van Dalen in de aanval te betrekken en kreeg de bal van hem op een presenteerblaadje terug. Toen was het voor Den Bok, afgelopen zaterdag nog afwezig vanwege logistieke issues, een koud kunstje om de 0-1 te maken. Nog voor rust stelde de thuisploeg echter orde op zaken. Drie goals waarbij de Sleeuwijkse verdedigers eruit gelopen werden door de rappe aanvaller, en het stond ineens 3-1.

Na de rust was er veel meer balbezit voor Sleeuwijk. Dit leidde ook tot kansen maar de aansluitingstreffer viel maar niet. Aan de andere kant probeerde Dussen uit de tegenstoot gevaarlijk te worden maar dat ging een stuk minder soepel dan in het eerste bedrijf. Het lukte Sleeuwijk een kwartier voor tijd toch om de 3-2 te maken. Nick van Vuuren legde de bal klaar voor Niels van Dalen. Hij kreeg de tijd en nam die ook om vervolgens zorgvuldig af te drukken en daarmee zijn eerste doelpunt voor Sleeuwijk 5 te maken. Ineens was daar weer zicht op een gelijkspel, maar een minuut of 5 later gooide Dussense Boys de wedstrijd in het slot door de 4-2 te maken. Daarmee kon ook de Dussense hoofdtrainer Antoine Hoevenaren, nota bene lid van Sleeuwijk 5, opgelucht adem halen.

Al met al een verdienstelijk oefenpotje van Sleeuwijk 5. Nu is het zaak om snel te herstellen, aanstaande zaterdag om 14.30 uur wacht immers de lastige uitbeurt bij sv. Capelle alweer.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 29 september 2017