Wedstrijdverslagen 2 december

Sleeuwijk JO11-1

Hardinxveld JO11-1 – Sleeuwijk JO11-1 (1-2)

Inmiddels is het begin december en zit het eerste deel van de competitie er bijna op. Vandaag de uitwedstrijd tegen de nummer 3 in de competitie in de eerste klasse, het team van Hardinxveld (JO11-1). Na een stroef begin van de competitie begint het team van Sleeuwijk JO11-1 steeds beter te draaien. De eerste tekenen van herstel waren al zichtbaar in de wedstrijden tegen VVAC (4-2 verlies) en Bavel (4-3 verlies). Daarna was er een overwinning tegen Woudrichem JO11-1 (3-2, altijd lekker!), en de ruime winst tegen Drechtstreek JO11-2 (5-1). Vandaag een mooie graadmeter tegen een sterke tegenstander om te kijken of we echt aan het groeien zijn als team en qua voetbal. Na een paar minuten van aftasten trokken we al snel de wedstrijd naar ons toe. De tegenstander kreeg het eerste kwartier bijna geen grip op ons positiespel en er werd goed gevoetbald. Vanuit het midden werd het spel goed verdeeld en ook onze backs kwamen regelmatig mee naar voren om de aanvallers te ondersteunen. Ook onze verdediging onder leiding van Senne stond als een huis; de tegenstander kwam er maar moeilijk doorheen. Ook de eerste kansen begonnen te komen, maar in de afwerking zat het nog niet helemaal mee. De tegenstander besloot om het na het eerste kwartier helemaal om te gooien en ging zich volledig aanpassen aan onze manier van spelen. Er ontstonden overal op het hele veld koppeltjes en het werd nu een echte wedstrijd. Hoewel ons grote veldoverwicht hiermee een stuk minder werd, bleven we toch de beter voetballende ploeg en werden we hiervoor beloond met een mooi doelpunt van Ruben (0-1) net voor rust.
Aan het begin van de tweede helft begon het team van Hardinxveld ons wat terug te drukken. Hoewel het team van Hardinxveld niet echt uitgespeelde kansen kreeg werd de stand toch gelijk doordat een vrije trap in de kruising achter onze keepster Kim belandde. Kort na de 1-1 hadden we nu eindelijk een keer het geluk mee, doordat een van richting veranderde voorzet gelukkig op de doelpaal belandde en niet in ons doel. De ontwikkeling die het team doormaakt kwam mooi naar voren na de gelijkmaker van Hardinxveld. We begonnen weer te voetballen en werden steeds gevaarlijker voorin. De tegenstander kon een aantal keren onze aanvallen alleen maar afstoppen met overtredingen, maar ook dat bracht ons niet uit ons evenwicht. De beloning voor het harde werken volgde 5 minuten voor tijd; na een mooie aanval over de linkerkant via Jayden, wist Jayden Lars te bereiken. Op zijn beurt zag Lars de opkomende Jochem aanstormen en speelde hij de bal naar Jochem. Jochem wist met een prachtig schot in de bovenhoek de 1-2 te maken, waarna het verzet van de tegenstander nu echt gebroken was en we de overwinning konden vieren! Een mooie overwinning tegen een sterke tegenstander, waarbij naast een fase met goed voetbal ook keihard werd gevochten door iedereen voor een goed resultaat. De jongens van de JO11-1 zijn duidelijk aan het groeien als team, en daarnaast zien we in de wedstrijden ook steeds vaker de trainingsstof naar voren komen. Kortom: we zijn op de goede weg!

Algemeen nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 4 december 2017