Wedstrijdverslagen 7 oktober

Sleeuwijk 5 pakt eerste driepunter in competitie.

SLEEUWIJK – Na een stroeve competitiestart werden er dan eindelijk drie punten gescoord door Sleeuwijk 5. De 4-1 zege op Almkerk 4 mocht met recht eclatant genoemd worden en werd dan ook groots gevierd in de achtertuin van Gerard van Oord.

De wedstrijd begon op verzoek van Almkerk al om 13:00 uur en had plaats in de voortuin van Jarno van As. Sleeuwijk 5 kende een sterke openingsfase en legde verzorgd spel op de mat. De openingstreffer was dan ook terecht. Van As schoot een afgevallen bal met wat fortuin raak. Na de openingstreffer kreeg Almkerk meer en meer overwicht, maar tot grote kansen leidde dit nog niet in het eerste bedrijf.

Hoe anders was dat in de tweede helft. Almkerk probeerde furieus uit de kleedkamer te komen maar toch was het Sleeuwijk dat toesloeg. Een fabelachtige aanval leidde tot de 2-0. Spits Nick van Vuuren stuurde met een achteloze voetbeweging Van As alleen op de Almkerkse doelman af. Hij legde de bal vervolgens af op de meegelopen Jacco Bouman die als nieuwbakken spits zijn eerste goal van het seizoen liet aantekenen. Reden voor Almkerk om de druk verder op te voeren, maar opnieuw viel de goal aan de andere kant. Jorik den Bok kreeg veel ruimte en schoot vanaf een meter of 20 knap raak. Ook de 3-0 was nog onvoldoende om Almkerk te laten knakken, want ze hadden inmiddels bloed geroken. Waar hij in de eerste helft niet gek veel in actie hoefde te komen was doelman Jacco Lievaart in de tweede helft verreweg de drukste Sleeuwijker. Met enkele fenomenale reddingen hield hij Almkerk van scoren af. Uiteindelijk moest hij toch capituleren en de 3-1 toestaan. De gasten gingen er meer en meer in geloven maar alle hoop werd door Nick van Vuuren de grond in geboord toen hij van afstand fraai raak schoot.

Hiermee waren de drie punten in de tas en konden de Roefbewoners zich voorbereiden op de tweede uitputtingsslag van de dag: zes tegenstanders van formaat, en dat in Werkendam. Onder de tegenstanders bevonden zich o.a. een pater, een Nederlandse Japanner en de Stasegemse Loper. Een trouwe volger raadt het natuurlijk al, het was weer tijd voor de inmiddels traditionele Sleeuwijk 5 Speciaalbieravond. Speciale dank aan Gerard van Oord voor het beschikbaar stellen van zijn tuin, volgend jaar graag weer! Nu eerst weer de focus op de volgende wedstrijd, komende zaterdag uit tegen Olympia’60 uit Dongen.

Sleeuwijk JO11-1

Sleeuwijk JO11-1 – Stedoco JO11-1 (0 - 1)

Na de uitstekende overwinning in de competitie tegen GRC’14 (13-1), gevolgd door het verlies tegen SVW (4-1) was vandaag het team van Stedoco JO11-1 de tegenstander. Na de gewonnen oefenwedstrijd uit tegen DSC op woensdagavond (0-3) konden hopelijk weer 3 punten worden binnengehaald. Vanwege een blessure kon Lars vandaag helaas niet meedoen, waardoor er een beroep werd gedaan op Gijs van Herk uit de JO11-2.

Gestart werd met Kim in het doel. Senne, Lucas en Ruben in de verdediging, Gijs en Jayden op het middenveld en Stein in de spits. De eerste 10-15 minuten werd er redelijk gevoetbald. We probeerden steeds op te bouwen vanuit achteruit en vervolgens onze middenvelders en spits te bereiken. Voetballend waren we in deze fase de betere ploeg, maar we wisten echter geen echte kansen te creëren. Tegen de verhouding in wist het team van Stedoco zelfs op 0-1 te komen. Hoewel we redelijk waren begonnen begon ons spel steeds verder weg te zakken. Passes waren te zacht, er werd niet goed bewogen en de duels werden steeds maar half aangegaan. Ook het inbrengen van Odin en Jochem zorgde er niet voor dat er meer rust in ons spel kwam. Dankzij Senne en Kim liepen we gelukkig voor de rust niet meer schade op.

Over onze 2e helft kunnen we vrij kort zijn; het spel was dramatisch, er was geen beleving en vechtlust te zien bij het merendeel van de spelers. De tegenstander wist hier echter niet van te profiteren en door Senne in de spits te zetten werd zelfs nog bijna een (onverdiend) gelijkspel binnengehaald.  De wedstrijd eindigde in een 0-1 verlies. Na afloop van de wedstrijd volgde nog een pittig gesprek met de jongens van de JO11-1. Een wedstrijd verliezen van een sterkere tegenstander kan altijd, maar in dit geval was gewoonweg sprake van onvoldoende inzet. De komende wedstrijden zal het team veel meer inzet moeten gaan tonen en bewijzen dat zij bereid zijn om keihard te werken voor elkaar om een goed resultaat te halen!

Algemeen nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 8 oktober 2017