Hulp / Veelgestelde vragen

Ik kan niet inloggen.
Controleer of zowel je gebruikersnaam als wachtwoord correct zijn. Let hierbij op hoofdletters, spaties, typfouten etc.

Lukt het inloggen nog niet, stuur dan een mailtje naar de webmaster.

Ik zie een link niet die er wel moet staan.
Roefnet maakt gebruik van stylesheets die de streepjes onder links weghalen. Dit is gedaan om het overgrote gedeelte van de links, bijvoorbeeld bij navigatie-onderdelen, goed weer te geven.

Echter, als je met de muisaanwijzer over een link gaat, dan dat het streepje wel verschijnen. Wanneer een link niet direct zichtbaar is, dan wordt dit aangegeven door een aanwijzing in de vorm van 'klik hier', waarbij het woordt 'hier' de link is.

Mijn probleem staat niet in de help, maar ook niet hier!
Er kan van tevoren niet met alle vragen rekening gehouden worden, daarom is er in het ballenhok een commentaar-mogelijkheid toegevoegd.

Wanneer je een probleem of vraag hebt, stuur dan een mailtje naar Roefnet of vul wat commentaar in. De vraag wordt dan behandeld en zal in de faq opgenomen worden.

Ik krijg een rare pagina te zien.
Het kan zijn dat er foutmeldingen optreden. Roefnet is vanaf de grond ontwikkeld en er kunnen dus fouten optreden.

Wanneer je een foutmelding tegenkomt, of een rare pagina ziet, kies dan bij je webbrowser de optie om de pagina op te slaan, en stuur deze naar Roefnet. We kijken dan of het probleem opgelost kan worden.

Leuk zo'n forum, kunnen we niet chatten?
Voor chatten zijn er tegenwoordig betere oplossingen dan via de website, bijvoorbeeld via MSN, ICQ of Hyves.

Het eerste wordt bijgehouden, waarom mijn team niet?
Het eerste is het meest prominente team van de vereniging en wordt dus standaard op de voet gevolgd gedurende de competitie. Hiernaast worden de meeste senioren en de A1 bijgehouden op de site.

Dit bijhouden kost veel tijd en in combinatie met het bijhouden van de website kost dit al gauw een halve of zelfs hele werkdag.

Waarom staat toch heel de tijd die ene mededeling bovenaan?
Mededelingen hebben een prioriteit. Hoe hoger de prioriteit, des te hoger het bericht staat. Belangrijke mededelingen kunnen hierdoor heel de tijd in zicht blijven.

Waarom krijg ik geen antwoord op mijn commentaar?
Omdat je waarschijnlijk geen e-mail adres hebt ingevuld op het formuliertje in het ballenhok, of het commentaar automatisch meegenomen wordt.

Lang niet elk commentaar wordt beantwoord, alleen als terugkoppeling nodig is.

Waarom heb ik niveau 0?
Omdat iedereen dat heeft

Het is het standaard-niveau. Hiermee kan je inloggen, het forum gebruiken en het ballenhok in.

Die link doet het niet!
Geef het door via het formulier in het ballenhok of hier. We kijken dan of we het een en ander aan kunnen passen.

Ik zie mijn afbeelding niet!
Als je een afbeelding op je profiel wil zetten, dan moet je zorgen dat deze op Internet staat. Dit kan bijvoorbeeld door je plaatje op de webruimte te zetten die vrijwel elke internetprovider aanbied voor abonnementshouders. Informeer bij je provider hoe je de afbeelding op je webruimte kunt zetten.

Mijn plaatje/avatar zie ik niet op het forum, of is weg!
Om het forum en de website op snelheid te houden worden afbeeldingen die je in je profiel zet alleen weergegeven wanneer deze kleiner zijn dan 50KB. De gemiddelde grootte van de afbeeldingen die nu gebruikt worden ligt op de 25KB dus er zijn mogelijkheden genoeg om een plaatje uit te zoeken.

Om te zorgen dat we ook geen snelheid verliezen bij het controleren van de grootte, worden afbeeldingen die te groot zijn automatisch uit je profiel verwijderd zodra een lid van de Internetcommissie over het forum surft.

Wat zijn de mogelijke redenen voor een Ban?
Er wordt zelden een 'ban' uitgedeeld, de meest voorkomende reden is wanneer iemand registreert zonder geldig e-mailadres of geldige naam.

Verder kan een ban of waarschuwing gegeven worden wanneer je je niet aan de regels van het forum houdt, een aanstootgevende of ongewenste avatar/afbeelding hebt, je jezelf uitgeeft voor iemand anders die bekend is binnen de vereniging.

Wanneer je een ban hebt gehad, kan je je altijd opnieuw registreren, waarbij je de regels in acht dient te nemen, je krijgt dus een nieuwe kans.

Mocht je, ondanks meerdere waarschuwingen en/of bans, je gedrag door blijven zetten, dan worden nieuwe registraties niet meer gevalideerd.

Ik heb mij geregistreerd maar kan niet inloggen.
Er zijn diverse oorzaken waardoor je niet in kan loggen.

Waarom moet mijn registratie gevalideerd worden?
Voordat interactie met de site mogelijk is moet je je registreren. Om te voorkomen dat we een wildgroei van gebruikersnamen krijgen op de site en om spam tegen te gaan worden de registraties gevalideerd. Hierbij kijkt een lid van de internetcommissie naar het emailadres en de gebruikersnaam en als dit in orde lijkt wordt toegang verleend en krijg je een bevestigingsmail. In de praktijk is dit altijd binnen een dag gebeurd. Deze bevestigingsmail wordt niet automatisch verstuurd omdat er tegenwoordig sites zijn die hier gebruik van maken om toch spam te kunnen versturen.

Wanneer de bevestigingsmail terugkomt wordt je registratie alsnog geblokkeerd, het emailadres is dan incorrect.

Kan ik mijn wachtwoord opvragen?
Nee, omdat je wachtwoord gecodeerd wordt opgeslagen kunnen wij je oorspronkelijke wachtwoord niet achterhalen. Hierdoor kunnen we het ook niet herstellen of terugsturen.

Wel kunnen we je wachtwoord naar een standaard code omzetten zodat je weer in kunt loggen.