Voer een zoekterm in en druk op 'enter':
Voetbalvereniging Sleeuwijk
Postadres: Postbus 27 - 4254 ZG - Sleeuwijk

Sleeuwijk 2

seizoen 2018-2019

schema 2e uitslag
22 sept 2018 Sleeuwijk 2 Noad '32 2 4 - 4
29 sept 2018 Blauw Geel '38/Jumbo 2 Sleeuwijk 2 2 - 0
6 okt 2018 GDC 2 Sleeuwijk 2 3 - 5
13 okt 2018 Sleeuwijk 2 Woudrichem 2 3 - 0
20 okt 2018 Sleeuwijk 2 inhaal
27 okt 2018 Sc. Everstein 2 Sleeuwijk 2 1 - 3
3 nov 2018 Sleeuwijk 2 sv BLC 2 1 - 1
10 nov 2018 Sleeuwijk 2 Asperen 2 2 - 2
17 nov 2018 sv Meerkerk 2 Sleeuwijk 2 1 - 3
24 nov 2018 Sleeuwijk 2 HSSC '61 3 2 - 0
1 dec 2018 Wilhelmina '26 2 Sleeuwijk 2 2 - 0
8 dec 2018 Sleeuwijk 2 TEC 2 2 - 1
15 dec 2018 Sleeuwijk 2 inhaal
22 dec 2018 Sleeuwijk 2 winterstop
5 jan 2019 Sleeuwijk 2 winterstop
12 jan 2019 Sleeuwijk 2 winterstop
19 jan 2019 Sleeuwijk 2 inhaal
26 jan 2019 Sleeuwijk 2 inhaal
2 febr 2019 Sleeuwijk 2 inhaal
9 febr 2019 Noad '32 2 Sleeuwijk 2 3 - 1
16 febr 2019 Sleeuwijk 2 Blauw Geel '38/Jumbo 2 1 - 4
23 febr 2019 Sleeuwijk 2 inhaal
2 maart 2019 Sleeuwijk 2 carnaval
9 maart 2019 Asperen 2 Sleeuwijk 2 3 - 3
16 maart 2019 Sleeuwijk 2 sv Meerkerk 2 3 - 2
23 maart 2019 HSSC '61 3 Sleeuwijk 2 0 - 2
30 maart 2019 Sleeuwijk 2 inhaal
6 april 2019 Sleeuwijk 2 Wilhelmina '26 2 1 - 1
13 april 2019 TEC 2 Sleeuwijk 2 2 - 2
20 april 2019 Sleeuwijk 2 inhaal
27 april 2019 Sleeuwijk 2 Koningsdag
4 mei 2019 Sleeuwijk 2 Sc. Everstein 2 1 - 0
11 mei 2019 sv BLC 2 Sleeuwijk 2 1 - 0
18 mei 2019 Sleeuwijk 2 GDC 2 3 - 2
25 mei 2019 Woudrichem 2 Sleeuwijk 2 2 - 1

 

Wedstrijdverslagen

Dubbel gevoel

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen en los van het resultaat eindigt het 2e op de vierde plaats op de ranglijst dit seizoen. Uit bij Woudrichem wordt de laatste competitiewedstrijd van dit jaargang gespeeld en helaas wordt deze pot niet winnend afgesloten. Na een 1-1 ruststand (0-1 Danny) zijn het de gastheren die hopelijk gesterkt door de 2-1 overwinning de nacompetitie in hun voordeel weten te beslechten zodat we elkaar volgend seizoen wederom treffen.

De eerste helft was niet eens zo slecht aan Sleeuwijks zijde. Halverwege de eerste helft scoort Danny de openingsgoal waarna verzuimd wordt om verder afstand te nemen van Woudrichem. Op slag van rust valt de gelijkmaker als een afstandsschot via de rug van Corne de prima keepende Patrick op het verkeerde been zet. Na de rust zakt het niveau naar een matig niveau. Robin en Marnik wordt een wissel gegund om direct bij aanvang van de kampioenswedstrijd van het eerste aanwezig te zijn. Vlak voor tijd valt de 2-1 waarmee de allerlaatste wedstrijd van het seizoen verloren wordt.

Even wordt gehoopt op een toetje maar helaas valt de burentwist in Aalburg in ons nadeel uit waardoor het seizoen er op zit. Helaas geen nacompetitie. Ten opzichte van vorig seizoen 5 a 6 plaatsen gestegen, we vallen net naast het podium en met name in de thuiswedstrijden zijn we een lastig te nemen horde te zijn. Ietwat onnodig punten laten liggen tegen tegenstanders waar het juist tegen had moeten gebeuren maar prima weerstand geboden tegen de top 3.

Blauw Geel is de terechte kampioen en HSSC zal zeker een treetje lager gaan spelen. Of we Woudrichem, Everstein, Meerkerk, Noad 32  en Wilhelmina 26 volgend seizoen terug zien is nog niet zeker. Deze teams wordt in ieder geval succes gewenst in de nacompetitie.
 

Matig begin toch weten te kantelen

WINNEN was de doelstelling vandaag en omdat dat te bewerkstelligen was het zaak om van meet af aan de tegenstander, zijnde GDC, de wil op te leggen. Als dan na 4 minuten 0-2 op het scorebord staat lijkt van de gemaakte afspraken en doelen weinig terecht gekomen te zijn. Na het dramatische begin sluipt er wat irritatie en machteloosheid in het team en na ongeveer twintig minuten herpakt Sleeuwijk zich enigszins. Daarvoor wat kleine kansjes voor Basso, Richard en Marnik waarna het in de 39e minuut toch raak is. Basso zet door vanaf links en vermeend hands wordt weggewuifd door de scheidsrechter, de voorzet wordt door Marnik bij de 2e paal binnen gekopt en de aansluitingstreffer is een feit. In de 45e minuut een goede aanval en de inspelende Richard wordt in de kaats vrij voor de keeper gezet en beheerst wordt de gelijkmaker door hem binnen geschoten.

Na de rust probeert GDC zich te herpakken om zodoende de gewenste drie punten mee te nemen richting Genderen waardoor lijfsbehoud veilig wordt gesteld. Kleine kansjes worden gecreëerd maar dit geldt voor beide teams. Meer en meer worden de ruimtes groter voor de aanvallers en zo weet Danny in de 70e minuut los te komen van zijn tegenstander. Na eerder een aantal keer de kaats gezocht te hebben met een medespeler gaat hij nu direct gericht op het doel van de tegenstander af en zijn afstandsschot is onhoudbaar voor de keeper van GDC. De 3-2 voorsprong is hiermee een feit.

De laatste minuten een stevig aanzettend GDC en het is Patrick die in de slotfase een 3e treffer van de bezoekers voorkomt.
Eind goed al goed zullen we maar zeggen, snel vergeten en op naar de laatste wedstrijd uit bij Woudrichem om daarna de balans op te maken of er nog een NC toetje inzit.
 

Onnodig puntverlies

Soms zijn er van die wedstrijdresultaten dat je achteraf denkt hoe is het mogelijk. Dat gevoel was er wellicht bij velen al eerder geweest deze week (na de wedstrijd van Ajax tegen de Spurs) maar rond kwart over twee overviel dat gevoel het gezelschap van en rondom het 2e wederom. Met een 1-0 nederlaag werden we huiswaarts gestuurd daar waar de punten voor het oprapen lagen.  Van slecht spel was echt niet de gehele wedstrijd sprake. Het balbezit was grotendeels voor Sleeuwijk maar hier en daar en op sommige momenten was het baltempo te laag en was de eindpass net niet zuiver genoeg. Mede hierdoor was het aantal kansen zeker in de eerste helft minimaal en moest het meeste gevaar van Marnik komen. Aan de andere kant moest wel  Patrick twee keer handelend optreden om gevaar van de thuisclub in de kiem te smoren. De ruststand werd daarom met de spreekwoordelijke brilstand bereikt.

Na de rust een ietwat aangepast concept om daarmee nog meer de druk op de tegenstander te houden. Dit zou zich uiteindelijk moeten gaan vertalen in kansen en zodoende de gewenste openingstreffer. Logischerwijs werden de duels steviger waar vooral  aan Sleeuwijks zijde Robin het slachtoffer van werd. De thuisclub loerde op de counter en nadat Sven rond de 65e minuut een openingstreffer voor het binnenschieten had was het vijf minuten later juist aan de andere zijde waar deze viel. Een inzet in de korte hoek was dit keer niet te pareren door Patrick en met nog twintig minuten op de klok gooide Sleeuwijk gedwongen door de achterstand alle registers open. Het baltempo ging omhoog en de druk werd daarmee opgevoerd op de thuisclub. Vier verse krachten werden gebracht en met opportunistisch spel werd gehoopt de BLC muur te doorbreken. In de 80e minuut leek Leo het verzet te breken maar zijn boogbal viel net aan de verkeerde kant van het doel waardoor de gelijkmaker achterwege bleef.

Uiteindelijk werd de wellicht verdiende gelijkmaker niet gescoord en werd vandaag een onnodige nederlaag opgelopen.
Geen man overboord maar het moet de laatste twee wedstrijden wel beter wil men aanspraak maken op een nacompetitie toetje waar echt wel naar gehunkerd wordt.
 

Voor de tweede maal Everstein verslagen dit seizoen.

Uit werd de opponent van vandaag met 1-3 verslagen waarbij met name de tweede helft meer dan goed voetbal werd tentoongesteld. Vandaag is het zaak om na onder andere een weekend Düsseldorf vol te gaan voor wederom winst tegen een tegenstander die volgens velen te laag op de ranglijst staat.

De drang voor een overwinning mag afgeleid worden uit het feit dat reeds in de 1e minuut Richard met een afstandsschot de eerste arbeid bezorgd aan de keeper van de bezoekers. Zes minuten later wederom een mogelijkheid voor genoemde speler maar wederom treft zijn poging geen doel. Na een kwartier ontstaat het eerste gevaar voor het doel van Sleeuwijk als Arjan onnodig balverlies lijdt ter hoogte van de middenlijn en Corne samen met Patrick de doelpoging van Everstein in de kiem doen smoren. Sleeuwijk wordt de opbouw gegund door de tegenstander die zich tot op de middenlijn laat inzakken en zaak is dus om middels verzorgd en bovenal snel circulatiespel bressen te slaan in de verdediging van Everstein. In de 16e minuut is het Basso die zijn inzet gepareerd ziet en vier minuten later treft een kopbal van hem na een goede voorzet van Danny de paal. In de 30e minuut zet Arjan Danny aan het werk echter ook zijn aanvalsdrang wordt niet vertaald in een doelpunt. De rust wordt met een 0-0 stand bereikt.

De opening van de tweede helft levert beide teams kansen op. Danny zijn mogelijkheid direct na rust wordt niet bekroond met een doelpunt en een minuut later krijgt Everstein een mogelijkheid op de openingstreffer. Net als twee minuten later hebben ook de aanvallers van Everstein het vizier niet op scherp staan. De wedstrijd kabbelt voort en de ruimtes worden groter en met name de Sleeuwijkse flankspelers kunnen zicht etaleren. In de 75e minuut wordt Danny door de ingevallen Paul aangespeeld en zijn actie verdiende meer dan het teisteren van de paal in de verre hoek. Voor de tweede maal staat dus het metaal een openingstreffer in de weg. Inmiddels is Leo ingebracht voor Richard en met ijver en inzet wordt alsnog getracht de wedstrijd over de streep te trekken. In de 85e minuut een vrije bal vanaf links en de indraaiende paal wordt bij de tweede paal door Leo met kracht en overtuiging tegen de touwen gewerkt waardoor de o zo gekoesterde voorsprong op het scorebord prijkt. Hierna een aanzettend Everstein en zonder echt kansen te keren moet toch keeper Patrick bij een aantal spelhervattingen handelend optreden wat een gelijkmaker in de weg staat. Na de ruime blessuretijd die bijgetrokken wordt door de goed leidende scheidsrechter is de beloning van arbeid, bij vlagen goed voetbal een driepunter die Sleeuwijk nog steviger op de vierde positie van de ranglijst doet belanden.
 

Wederom gelijkspel voor het 2e

De laatste loodjes voor Sleeuwijk 2. Vandaag treffen we de tegenstander TEC die in 2018 de laatste opponent was en met een  2-1 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Beide ploegen zijn gespind op een overwinning wat mogelijk nog een nacompetitie toetje zou kunnen opleveren. Voor Sleeuwijk is het dus zaak om de marge van 5 punten te behouden. Rond de klok van 16.00 uur is de missie deels geslaagd. Er wordt een 2-2 gelijkspel behaald nadat tweemaal een voorsprong wordt weggegeven. Marnik weet tweemaal doel te treffen deze middag en verder is het een middag om snel te vergeten. Twee weken rust om hierna op de eerste wedstrijddag in mei de competitie te hervatten met een thuiswedstrijd tegen Everstein. Voetballend zullen we dan meer moeten brengen dan vandaag om dan het puntentotaal op te vijzelen.
 

Tweede niet tevreden met remise

Vandaag staat de return wedstrijd tegen Wilhelmina 26 op het programma. Beiden teams staan in het linker rijtje van de ranglijst en het beloofd op voorhand een interessante wedstrijd te worden tussen de nummer 3 en 4. Sleeuwijk begint goed en gedreven aan de wedstrijd en reeds na 57 seconde is de eerste kans voor Danny die echter zijn inzet gepareerd ziet door de keeper van de gasten. Een minuut later is Marnik dichtbij de openingstreffer maar ook zijn kopbal betekent helaas niet de 1-0 voorsprong. De daarop volgende fase golft het spelt op en neer en er kan dus gesproken worden van een volledig open wedstrijd. In de 18e minuut is het Noah die Sleeuwijk met behulp van Corne op de been houdt en wordt een tegengoal in de kiem gesmoord. Na een half uur lijkt Marnik na een prima pass van Sem de 1-0 te scoren maar zijn inzet wordt wederom door de keeper van W26 met de voet nipt tegen gehouden. Afleggen op de meelopende Danny had achteraf gezien wellicht een betere keuze geweest. Niet veel later een aanval die de bal bij Danny bezorgt en zijn snoeiharde inzet belandt in het zijnet daar waar nu de bal opzij leggen op Richard mogelijk wel de voorsprong ingeluid had. Niet veel later een kans voor Wilhelmina en in de 41e minuut zijn het zowel Dennis als Danny die een voorzet net niet kunnen beroeren om daarmee toch de openingstreffer te scoren. Met een 0-0 ruststand wordt de thee opgezocht.

Na de rust direct een zelfde beeld. Beide teams schromen niet de aanval te zoeken. De eerste mogelijkheid is wederom voor Sleeuwijk als Marnik in de 52e minuut een voorzet van Max net naast kopt. Hierna een fase waarin het spel op en neer golft en door wellicht de vermoeidheid strandt menig aanval door een onzuivere eindpass. Aan Sleeuwijk zijde heeft inmiddels Bastiaan de positie ingenomen van Max. De wedstrijd belandt rond de 84e minuut als de bezoekers via de rechterzijde een aanval op mag zetten. De voorzet wordt ongelukkig door Arjan verwerkt en via het been van een tegenstander pakken de gasten de 0-1 voorsprong. Sleeuwijk wisselt direct aanvallend en in de 87e minuut wordt Danny aan het werk gezet en als hij in de zestien op onreglementaire wijze gestuit wordt rest de leidsman van vandaag niets anders dan een penalty toe te kennen aan Sleeuwijk. Deze wordt onberispelijk door Bastiaan binnengeschoten en daarmee wordt de eindstand op 1-1 bepaald. Normaal wordt een remise die op deze wijze op het laatste moment tot stand komt gekoesterd echter gezien het totale wedstrijdbeeld en kansen verhouding stemt het resultaat niet iedereen tot tevredenheid.
 

2 pakt nu wel de punten in Hei en Boeicoop

Bij de returnwedstrijd tegen HSSC ontkomen we er niet aan om de nederlaag van een jaar geleden even de revue te laten passeren. Met een 2-0 nederlaag werd het 2e naar huis gestuurd en tel daarbij op de nederlaag recent van ons vlaggenschip wat betekent dat vandaag een lastige hobbel genomen dient te worden.

Spelend onder cameratoezicht op het hoofdveld van de thuisclub vindt om 14.30 uur de aftrap plaats. Van meet af aan een matig schouwspel in het eerste bedrijf. Sleeuwijk tracht de voorwaartsen aan het werk te zetten maar zeker in de beginfase zaten deze muurvast in de klauwen van de thuisclub. De gastheren loeren op de uitval en hanteren daar steevast de lange voor wat voor menig gevaar zorgde en wat een aantal maal ternauwernood in de kiem gesmoord kan worden. Gaandeweg ontsnappen de flankspelers aan de genoemde klauwen van de tegenstander en Danny komt een aantal maal gevaarlijk door. De tegenstander van Marnik hanteert in de ogen van de leidsman nu ietwat te vaak een overtreding wat hem halverwege de 1e helft een gele kaart oplevert. Een medespeler die de discussie aangaat met de scheids krijgt de zelfde kleur voorgeschoteld en bij aanhoudend praten rest de scheidsrechter niets anders dan deze speler nogmaals geel en dus rood voor te houden. Nog meer graaft HSSC zich in en de rust wordt met een toch wat teleurstellende brilstand opgezocht.

Na de rust een Sleeuwijk wat nog meer de overhand heeft en de ruimtes worden gaandeweg nog groter. Het ontbreekt zeker in de begin fase van de tweede helft aan de eindpass waardoor het tot halverwege de tweede helft duurt alvorens de openingstreffer valt. Bastiaan wordt in de 16 aangespeeld en zijn inzet is onhoudbaar voor de keeper van de thuisclub. De ban is gebroken. Het systeem wordt hierna ietwat aangepast en nog meer kunnen de flankspelers aan het werk gezet worden. Na een half uur is het Marnik die aangespeeld wordt en na zijn passeeractie verschalkt hij de doelman in de korte hoek en staat de 0-2 op het scorebord. Hierna nog diverse mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen maar Leo en Marnik verzuimen jammerlijk. Na 90 minuten vindt de scheidsrechter het welletjes en kan Sleeuwijk drie punten bij schrijven.

Het was zeker niet hoogstand maar zulke wedstrijden over de streep trekken is ook een kwaliteit. Volgende week een vrije zaterdag om daarna de 2e seizoenshelft te hervatten met een thuiswedstrijd tegen Wilhelmina 26.

 

Wederom winst op de nummer 2

Droog dat was de enige weersverbetering ten opzichte van vorige week toen onder slechte weersomstandigheden een gelijkspel werd behaald uit in Asperen. Vandaag komt de nummer 2 van de ranglijst naar de Roef. Uit werd Meerkerk met
1-3 verslagen en in de wetenschap dat de bezoekers vorige week de koploper versloeg betekent dat we een blakend van zelfvertrouwen tegenstander treffen die nog vol met kampioensaspiraties zit.
Sleeuwijk moest het doen zonder vier spelers en met eerst een straf windje tegen wordt om 15.00 uur afgetrapt.
Heel snel wordt duidelijk dat het een wedstrijd wordt tussen de lichtvoetige thuisclub en een fysiek sterk Meerkerk. In de tiende minuut is het Max die zijn tegenstander de hielen laat zien en zijn voorzet kan door Danny net niet vertaald worden in de openingstreffer. Vier minuten later kruipt de keeper van Meerkerk door het oog van de naald als de scheidsrechter hem ontziet met slechts een gele kaart als hij de doorgebroken Paul onregelmentair een halt toe roept. De vrije bal die volgt wordt net naast geschoten door Danny. Meerkerk loert op de counter en hanteert graag de crosspass en in de 24e minuut wordt een slippertje van Robin bijna afgestraft maar het is Tommy die zijn doel schoon weet te houden. In de 31e minuut een scherpe aanval van Sleeuwijk onder leiding van de ijverige Marnik. Helaas weet men de overduidelijke overtal situatie niet te vertalen in een doelrijpe kans en mogelijk een doelpunt. Twee minuten later valt de openingstreffer en is het dan toch Tommy die de gang naar het net moet maken als een door de wind gedragen bal (rebound corner) in de bovenhoek valt. Vijf minuten laten lijkt Tijmen de gelijkmaker te scoren maar zijn inzet uit een corner teistert de lat. Zuur maar helaas en volledig tegen de verhouding in wordt de thee niet veel later met een 0-1 achterstand opgezocht.

Na de rust een Sleeuwijk wat direct het initiatief pakt en het eerste kwartier nog meer op de aanval speelt. Via de flanken worden de aanvallers aan het werk gezet en in de 52e minuut is het Marnik die vanaf rechts een voorzet geeft.  Topscoorder Basso is zijn tegenstander te snel af en scoort de terechte gelijkmaker. Lang valt er niet te genieten van deze goal want 2 minuten later is het Meerkerk wat op voorsprong komt als de rechtsbuiten onberispelijk een mogelijkheid uit een scrimmage binnen schiet. Sleeuwijk recht de rug en men blijft aanvallend denken. In de 62e minuut een aanval over links en een steekpass bezorgt Basso de bal en zijn uithaal verschalkt de keeper van Meerkerk voor de tweede maal deze middag inde verre benedenhoek.  Als Danny vier minuten later op bijna identieke wijze de 3-2 laat binnen ploffen is dan eindelijk de wellicht verdiende voorsprong dan eindelijk daar. De moe gestreden en licht aangeslagen Max en Sem worden vervangen en met Leo en Bram als invallers wordt getracht de dadendrang van Meerkerk te beteugelen. De Sleeuwijkse aanvallers krijgen nog meer ruimte echter de dadendrang en hunkering naar nog meer doelpunten levert geen goals meer op. Tommy is uiteindelijk degene die met een aantal reddingen zijn bijdrage levert aan de overwinning die vandaag behaald wordt. Hiermee is de eerste overwinning na de winterstop een feit en zaak is om voort te borduren op dit prima resultaat.

 

Remise in Asperen


Onder slechte weersomstandigheden (veel wind, regen, hagel en onweer, wedstrijd zelfs even gestaakt in de 2e helft) speelt het tweede op 9 maart zijn uitwedstrijd tegen Asperen. Sleeuwijk komt goed uit te startblokken en met de wind in het rugje wordt direct het initiatief naar zich toegetrokken. Dat de wind parten speelt blijkt wel dat zeker in de eerste fase de eindpass in veel gevallen net te hard is waardoor de aanvallers niet op de juiste momenten aan het werk gezet konden worden om echt gevaarlijk te worden. De thuisclub loopt achter de feiten aan en loert op de snelheid uit een counter. In de 12e minuut gebeurt dan waar je als begeleiding huiverig voor bent, balverlies na een korte corner leidt de counter in en een terugleggende bal aan de linkerkant wordt meedogenloos ingeschoten door de bijsluitende middenvelder van Asperen. Sleeuwijk blijft het initiatief nastreven en dit vertaalt zich voor de thee in 3 prima goals. Marnik rondt een aanval over links af en zorgt voor de gelijkmaker. Corne kopt een corner in de winkelhaak en wederom Marnik verschalkt de keeper met een harde schuiver na een dieptepass van Max. Met een 1-3 voorsprong wordt de thee opgedronken en zou iedereen doordrongen van het feit moeten zijn dat een 4e treffer na de rust de genadeklap zou zijn om de drie punten mee te nemen naar de Roef.

Zou …..

Wederom heerst Sleeuwijk vanaf minuut 46 maar kenmerkend voor de 2e helft is dat de legio kansen niet vertaald worden in doelpunten en als je zelf niet scoort ….. Na 15 minuten onnodig balverlies op het middenveld, verkeerd dekken in de achterhoede en Marcel wordt voor de 2e maal gemaand de bal uit het net te halen. De aanvallers van Sleeuwijk krijgen nog meer ruimte maar hier weet men niet het gewenste rendement uit te halen. 10 Minuten voor tijd mazzelt Sleeuwijk doordat een vrije bal gedragen door de wind op de paal belandt waarnaar een corner volgt. Uit deze corner weet een speler van de thuisclub de bal onberispelijk en zonder dat het hem lastig wordt gemaakt binnen te koppen. Met een 3-3 eindstand
zullen beide ploegen tevreden zijn. Sleeuwijk omdat men op het laatst door het oog van de naald gaat bij een vrije trap van de thuisclub en Asperen omdat men zich realiseert dat Sleeuwijk op basis van de kansen zichzelf vandaag enorm tekort doet.

 

Sleeuwijk 2 matig uit de winterstop

Na in een vriendschappelijk potje Dilettant met 8-1 huiswaarts gestuurd te hebben werd onder een straffe wind de competitie op 8 februari hervat met een uitwedstrijd bij Noad 32. Thuis werd een 2-4 achterstand omgebogen naar een 4-4 gelijkspel dus van onderschatting mocht en kan geen sprake zijn.
De eerste 10 minuten een onrustig wedstrijdbeeld maar daarna een fase waarin veel of zeg maar alles mis gaat bij Sleeuwijk. Het niet nakomen van vooraf gemaakte afspraken evenals een matige onderlinge communicatie betekende dat bij rust tegen een 2-0 achterstand wordt aangekeken. Met nog 45 minuten op de klok leek nog niets verloren (denk aan de thuiswedstrijd) maar als binnen 10 minuten wederom geschutterd wordt in de achterhoede en de 3-0 op het scorebord prijkt, is de wedstrijd min of meer gelopen. Ondanks het feit dat Danny 30 minuten voor tijd de 3-1 scoort en Jesse wellicht kort daarop de aansluitingstreffer op de pantoffel heeft maakt Sleeuwijk in deze vorm geen enkele aanspraak op punten en gaat terecht de overwinning naar Noad 32. Collectief falen en maar snel vergeten is het devies.

Een mooier moment om de blamage weg te poetsen doet zich een week later voor als de beste tegenstander uit de competitie (Blauw Geel) de Roef bezoekt. Vooraf worden alle weetjes van de heenwedstrijd meegegeven en des temeer is het teleurstellend dat ook hier al snel tegen een achterstand wordt aangekeken en in aanvallend opzicht er geen enkele vuist gemaakt kan worden. Hoe anders na de rust waarbij eigenlijk de volle 45 minuten voor Sleeuwijk zijn. Er kan terug gekeken worden op de beste 45 minuten van de competitie en dan je meerdere moeten erkennen in een betere tegenstander is niet erg. Helaas blijkt de schade die opgelopen is voor de rust onoverbrugbaar en gaat de komende kampioen met de 3 punten (uitslag 1-4) terug naar Veghel.

Kortom  matige resultaten voor het tweede na de winsterstop al biedt de tweede helft tegen Blauw Geel  hoop op de komende wedstrijden in competitieverband beginnend over een aantal weken uit bij Asperen.
 

Sleeuwijk 2 wint zijn eerste partij in 2019

Na weken op zaterdag vrij te zijn geweest van het spelen van wedstrijden wordt op 19 januari 2019 de draad weer opgepakt tegen Heukelum die in tegenstelling tot  SC Gastel wel bereid waren de kou te trotseren en om als sparringspartner voor Sleeuwijk 2 te fungeren. Onder prima omstandigheden wordt om 15.00 uur afgetrapt onder begeleiding van scheidsrechter vd Wiel die een compliment verdient om bereid te zijn een tweede wedstrijd te begeleiden deze middag. TOP!

Het is duidelijk weer wennen voor Sleeuwijk om het juiste wedstrijdritme weer te pakken te krijgen. De wedstrijd wordt aangewend om alle 18 beschikbare spelers ruim speeltijd te gunnen waar we uiteindelijk zonder blessures op te lopen prima  in geslaagd zijn. Zonder David, Leo en Max maar weer met Bart in de gelederen wordt uiteindelijk een 1-0 overwinning geboekt op een prettige tegenstander om tegen te spelen. Dennis de Jong krijgt de eer om het eerste doelpunt van 2019 te scoren waar hij zichtbaar trots op was.

Op basis van de 90 minuten zijn er nog genoeg zaken voor verbetering vatbaar maar daar zal de komende weken vanuit de trainingen en nog geplande vriendschappelijke wedstrijden aan gewerkt moeten worden om zodoende uiteindelijk de competitie hervatting tegen Noad 32 positief te starten.

Als de weeromstandigheden het toelaten zal volgende week zaterdag afgereisd worden naar Ameide om daar de tweede oefenwedstrijd van 2019 te spelen.
 

Sleeuwijk 2 wint laatste wedstrijd voor de winterstop


Van het spelen van inhaalwedstrijden is geen sprak dus vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop. TEC uit Tiel is de tegenstander en dit team vinden we terug in de middenmoot van de competitiestand. Sleeuwijk bivakkeert daar enkele punten boven. Winst betekent een ietwat ruimere marge ten opzichte van de grote middenmoot en verlies zorgt er voor dat Sleeuwijk de aansluiting verliest ten opzichte van de top 3.

Om half drie wordt afgetrapt en een interessant schouwspel dient zich aan. TEC laat ons het belbezit en loert slim op balveroveringen om daarna snel voorwaarts te denken. Omdat Sleeuwijk wat slordig met balbezit om gaat ontstaat een open wedstrijd. Beide teams krijgen wat kansen echter beide keepers onderscheiden zich door goed handelend optreden.
Na 25 minuten zet Sleeuwijk een aanval op over rechts en de voorzet die bij de tweede paal belandt wordt tegendraads binnengekopt door Tijmen waardoor de 1-0 op het scorebord prijkt. Niet veel later is het Paul die vrij op de keeper af mag gaan echter door zijn niet zelfzuchtig handelen verzuimt hij zelf de 2-0 te scoren en kan een verdediger van TEC voorkomen dat Basso de 2-0 scoort. De thee wordt daarom met een 1-0 voorsprong opgezocht.

Na de rust een aanzettende tegenstander zonder echt gevaarlijk te worden. De duels worden wat fysieker en de lichtmasten worden ontstoken. Sleeuwijk lukt het wederom niet om verder afstand te nemen ook niet vanaf het moment dat de tegenstander met een man minder op het veld staat. Een vrije bal van Dennis belandt op de lat en een schuiver van Danny gaat voorlangs. De tegenstander perst er nog een laatste offensief uit en drie minuten voor tijd lijkt men te slagen in de missie om een punt uit de strijd te slepen. Een eerste inzet wordt nog goed verwerkt door Patrick maar de rebound is een prooi voor de aanvaller van de TEC en met een listig diagonale schuiver wordt de gelijkmaker gescoord.

Zo lijkt een puntendeling het laatste resultaat van 2018. Echter in de 90e minuut zet Sleeuwijk nog een keer aan en een voorzet vanaf rechts belandt met gevoel bij Basso die zijn tegenstander net te vlug af is en de 2-1 binnen tikt. De tegenstander lijkt verslagen maar met nog drie minuten blessuretijd op de klok durft niemand de einduitslag te voorspellen.
Beide teams lukt het niet meer te scoren waardoor Sleeuwijk toch de overwinning uit de strijd sleept en drie punten mag bijschrijven.

Handen schuddend en moe maar voldaan wordt kleedkamer 12 opgezocht om onder genot van een drankje de eerste seizoenshelft af te sluiten met een puntentotaal van 21 punten. We bezetten de 4e plaats op de ranglijst en hier kunnen we alleen maar tevreden over zijn. Medio februari 2019 pakken we de draad weer op maar eerst gaan we genieten van een welverdiend kerstreces.

Het team wenst alle tegenstanders, alle leden van de VV Sleeuwijk fijne feestdagen en bovenal een mooi en sportief 2019
in wat het belangrijkste is van alles in een goede gezondheid!

 

Sleeuwijk 2 legt tamme vertoning op de mat

De strijd om plaats 3 staat vandaag op de wedstrijdkalender. Wilhelmina’26 en Sleeuwijk wedijveren om de 3e plaats dus alle ingrediënten zijn vooraf aanwezig om van een boeiend schouwspel uit te kunnen gaan.  Al snel is duidelijk dat we een felle maar faire tegenstander treffen die er alles aan zal doen om te voorkomen dat de punten mee naar de Roef gaan.
De eerste fase kan gekenmerkt worden door een op en neergaande wedstrijd waarbij Sleeuwijk voetballend wellicht ietwat beter oogt en met name via de flanken een aantal keer gevaarlijk doorkomt. De thuisclub loert op de counter en gaandeweg slaagt men daar goed in door er gevaarlijk uit te komen. Beide keepers moeten een minimaal aantal keer handelend optreden en Sleeuwijk heeft een keer de hulp van de paal nodig om een tegentreffer te voorkomen. De rust lijkt daarom ook aan te breken met een brilstand echter een minuut voor het rustsignaal leidt onnodig balverlies van de ongelukkig spelende Basso een counter in en de voorzet vanaf de linkerkant wordt onberispelijk binnen gekopt en totaal onnodig kijkt Sleeuwijk tegen een achterstand aan.

Inzet, beleving en echt gaan voetballen naar vermogen wordt meegegeven in de rust. Echter binnen 3 minuten krijgt Sleeuwijk de volgende dreun te verwerken, slap uit verdedigen luidt een corner in en de wijze waarop de 2-0 gescoord is tekenend voor de scherpte deze middag. Hierna een iets meer aanzettend Sleeuwijk wat zeker kansen krijgt. Max mist de scherpte bij een riante kans en menig aanval ontbreekt het aan de juiste eindpass en of overzicht. Aan de andere kant wordt op momenten de deur wijd opengezet en is het Marcel die een grotere achterstand weet te voorkomen.

Na 90 minuten is de wedstrijden ten einde en is de tweede nederlaag van het seizoen een feit. De meer dan verdienstelijk acterende scheidsrechter is nimmer in de problemen geweest deze middag en verdient een groot compliment om de wedstrijd objectief te begeleiden.

Er rest nog 1 wedstrijd voor de winterstop en zaak is om met een positief te gevoel het kerstreces aan te gaan.

De slag is verloren maar de oorlog niet is het spreekwoordelijke gezegde wat neer dient te dalen op de Roef. Scherven bij elkaar zoeken en op naar de volgende driepunter.

 

Sleeuwijk 2 geeft prima 1e helft geen vervolg in deel 2

Na 45 minuten prijkt een 2-0 voorsprong op het scorebord en blikken we in de rust terug op wellicht wel de beste eerste helft van het seizoen. Er worden veel kansen gecreëerd en bij vlagen laten we de tegenstander achter de feiten aan lopen. Dat het een open wedstrijd is blijkt wel uit het feit dat ook HSSC voor de rust een paar keer uitstekend door komt echter ook zij de mogelijkheden niet weten te vertalen in doelpunten. De genoemde 2-0 ruststand komt tot stand door doelpunten van Max en Basso (alias Rene). Met name Richard blijkt het vizier niet op scherp te hebben want met een beetje meer fortuin prikt hij er voor de rust 3 a 4 in.

Na de rust voetbalt HSSC zich onder de druk uit en steeds vaker moet onze verdediging bergen werk verzetten om de aansluitingstreffer te voorkomen. Ook Sleeuwijk krijgt kansen maar net als in deel 1 worden de mogelijkheden niet vertaald in nog meer goals. Beide keepers kunnen zich dan ook onderscheiden door een aantal keer handelend op te treden.

Uiteindelijk blijkt de ruststand de eindstand en worden wederom 3 punten toegevoegd aan het puntentotaal.

Deze middag keert Corne terug na zijn hamstringblessure en ook Arjan lijkt eerder dan voorzien hersteld van zijn blessure.
Mooie opstekers richting de laatste twee wedstrijden voordat we gaan genieten van de winterstop.
 

Sleeuwijk 2 verslaat nummer 2

Meerkerk is de volgende tegenstander op deze achtste wedstrijddag. De tegenstander van vandaag staat 2e op de ranglijst en heeft tot op heden mooie resultaten neergezet. Ten opzichte van vorige week een totaal andere basisformatie wat mogelijk een verrassing was voor de trainer van Meerkerk die vorige week aandacht toeschouwer was op de Roef bij de thuiswedstrijd tegen Asperen.

Op een lastig bespeelbaar veld was de beginfase onwennig voor beide teams. Veel onnodig balverlies en vooral Sleeuwijk kan een licht overwicht niet vertalen in de begeerde voorsprong. In de 25e minuut probeert Sleeuwijk via de rechterkant een aanval op te zetten wat echter tot onnodig balverlies leidt. In de omschakeling is het de linkerspits van de thuisclub die aan het werk wordt gezet en zijn voorzet wordt onberispelijk binnengeschoten door een bijsluitende medespeler waar door Sleeuwijk tegen de verhouding in tegen een 1-0 achterstand aankijkt. Direct na de aftrap is het Richard die in de ruimte aangespeeld wordt door Basso en op fraaie wijze valt meteen de 1-1 te noteren. Het laatste kwartier ligt de wedstrijd open, vallen er een aantal gele kaarten en blijkt voornamelijk Danny een plaag voor de verdediging van SV Meerkerk. Net als het eerste deel van de 1e helft schort het aan scherpte bij de spelers en een net niet perfecte eindpass waardoor de thee met een 1-1 stand opgezocht wordt.

Na de break is het Meerkerk wat de duimschroeven aandraait zonder dat dit echt gevaar oplevert. Gaandeweg komt Sleeuwijk onder de druk vandaan en laat het zien voetballend de bovenliggende ploeg te zijn. Kansen worden gecreëerd en vaker moeten de voorwaartsen gestuit worden door aan de handrem te trekken. Na 20 minuten volgt een aanval via de linkerzijde en wordt nu wel het overzicht gehouden in het zestien meter gebied. Wederom is het Richard die nu uit stilstand de keeper weet te verschalken en beheerst de 1-2 laat aantekenen. Meerkerk zet nu de deur wagenwijd open en probeert nu met opportunisme de weg naar het doel van Sleeuwijk te vinden. Sleeuwijk voert enkele wijzigingen door en invallers Dennis en Jesse hadden de genadeklap uit kunnen delen van de thuisclub. 10 Minuten voor tijd wordt, na eerder een aantal maal onterecht afgevlagd te zijn, Danny diep gestuurd en 1:1 beslist hij dit duel in zijn voordeel en laat hij de 1-3 aantekenen.

Hiermee valt de wedstrijd in het slot en wederom wordt verzuimd de score verder uit te breiden. Na 90 minuten vindt de scheidsrechter van vandaag het welletjes en gaan de drie punten terecht mee richting de Roef om daar de behaalde periodetitel van het eerste mee te vieren.
 

Sleeuwijk 2 keurig naar een remise

Onder druilige omstandigheden en met veel mutaties ten opzichte van voorgaande wedstrijden stond na 90 minuten een 2-2 op het scorebord. Tegenstander Asperen was ogenschijnlijk de bovenliggende partij maar gaandeweg de wedstrijd konden de Roefbewoners prima wedijveren met de gasten vandaag. Een compliment is op zijn plaats.

De openingsfase was aan beide kanten rommelig. Met name de aanvallende impulsen van Asperen moesten beslecht worden maar na circa 10 minuten was daar aan Sleeuwijks zijde redelijk vat op. Aanvallend was het lastig potten breken al was de beste kans voor Sleeuwijk echter het was de ijverige Nils die zijn inzet hoog in het zijnet zag belanden. In de 25e minuut wordt een duel beslecht in het nadeel van Sleeuwijk en uit de gegeven vrije trap is het een van de twee vrijstaande spelers bij de tweede paal die Marcel weet te verschalken.  Sleeuwijk weet zich te herpakken en aanvallend lukt het steeds vaker om gevaar in de zestien van de tegenstander te stichten. Het spreekwoordelijk overhalen van de trekker was het geen de eerste 45 minuten van de wedstrijd ontbrak.

Na de rust een gelijkwaardige thuisploeg. Het balbezit wordt beter uitgevoerd en vaker zorgen de spitsen voor gevaar. Aanvallend kan Asperen er weinig tegenover zetten en als Sem na 20 minuten een voorzet bij de tweede paal binnen ziet vallen is de terechte gelijkmaker een feit. Vijf minuten later voorkomt Marcel de 1-2 door een 1:1 duel in zijn voordeel te beslechten en als in de 69 minuut invaller Dennis een voorzet van Basso na een goede aanval binnenkopt lijkt een overwinning in de maak. De snelle rechtsbuiten van Asperen maakt hier 9 minuten voor tijd een eind aan door na een sprintduel twee verdedigers maar ook Marcel te verschalken en de 2-2 laat noteren. De laatste fase van de wedstrijd gaan beide teams voor de aanval en als na 94 minuten het eindsignaal klinkt is het lastig een oordeel te vellen over het resultaat.
Hebben punten laten liggen of een punt gewonnen? Duidelijk is wel dat alle gastspelers een woord van dank verdienen om het tweede te ondersteunen vandaag.
 

Sleeuwijk 2 erg moeizaam

Daar waar vorige week een prima gevoel overheerste was het zaterdag na de 1-1 remise tegen BLC een kater die de dienst uitmaakte in kleedkamer 12. Beide teams starten enigszins aftastend al is het Sleeuwijk wat het meeste balbezit heeft. Na 10 minuten de eerste mogelijkheid voor Sleeuwijk. Een bal in de verre hoek van Maarten wordt prima verwerkt door de keeper van de tegenstander. Niet veel later is het Basso die op aangeven van Maarten net niet de trekker kan overhalen en aan de andere kant doet zich een minuut later de eerste kans voor BLC voor. Daarna een matige fase waarin beide teams grossieren in onnodig balverlies en vooral Sleeuwijk meer en meer tegen zich zelf gaat spelen. Net voor rust is het David die een voorzet uit vrije bal net niet binnen kan koppen en in de 44e minuut is het Dennis die zijn afstandsschot hoog over het doel van BLC ziet gaan.

Na de rust lijkt Sleeuwijk beter te starten. Men is iets zuiverder in de passing en het balbezit lijkt langer te worden. Na zes minuten een goede aanval en wordt Richard in de zestien aangespeeld. Ietwat te gehaast belandt zijn inzet in het zijnet.
Drie minuten later probeert Maarten met een boogbal de keeper te verschalken maar zoals vaker deze middag blijkt hij
nagenoeg niet te passeren deze middag. Toch verschijnt in de 63e minuut de 1-0 op het scorebord. Maarten ziet wederom zijn inzet gestopt door de keeper maar de rebound is dan toch eindelijk onhoudbaar voor de sta in de weg deze middag.
Twee minuten later is het aan de andere kant Patrick die de 1-1 voorkomt. Sleeuwijk zet aan echter is wederom slordig bij balbezit en een van de passes wordt onderschept door een BLC speler en een hoge bal zet zowel de verdediging maar ook aanvallers van BLC aan het werk. David zijn sliding levert een discussie op maar een vrije bal voor BLC net buiten de zestien wordt onberispelijk hard binnen geschoten door de laatste man van de bezoekers.

Met wissels wordt getracht de wedstrijd over de streep te trekken, enkele kansen lijken het gewenste resultaat op te leveren maar zoals zo vaak deze middag ontbreekt de scherpte in afwerking. De wedstrijd levert dus een remise op die niet te betwisten valt als het verval ten opzichte van vorige week zo groot is.

In de wetenschap dat bovenstaande niet te voorkomen is in een seizoen is het wel zaak om de knopen te tellen om voor een goed resultaat tegen de volgende tegenstander te gaan. Al met al stijgen we deze competitieronde wel een plekje op de ranglijst en staan we keurig op een derde plaats. Toch nog iets om deze middag tevreden over te zijn.


 

Sleeuwijk 2 boekt nette uit overwinning

Na het teleurstellende resultaat van vorige week staat vandaag een zware uitwedstrijd bij Everstein op het programma. Voorafgaand aan een regionale streekderby wordt om 12.00 uur afgetrapt en grossiert Sleeuwijk in de beginfase in het creëren van kansen. Danny, Maarten en Basso zijn net niet in staat om de openingstreffer te scoren daar waar Patrick in de 5e minuut handelend op moet treden om juist een treffer van de gastheren te voorkomen. In de 25e minuut is het wederom Maarten die een voorzet van Danny koppend niet kan bekronen met een doelpunt. Vijf minuten later is het dan toch raak. Maarten lobt naar een goede aanname de bal over de achterhoede van Everstein en Basso verschalkt met een diagonaal schot de keeper van de thuisclub en brengt daarmee de stand op 0-1. Lang wordt niet genoten van de voorsprong want 2 minuten later bereikt een voorzet vanaf de rechterzijde van Everstein een meelopende speler die bij de tweede paal simpel de gelijkmaker kan binnenglijden. Dit is tevens de ruststand.

Na de rust lijkt Basso na twee minuten op weg naar de 1-2 maar zijn inzet strandt in schoonheid. Dik 1 minuut later een scrimmage na een genomen corner door Sleeuwijk en matig optreden van de keeper wordt nu wel door Basso afgestraft en nu prijkt wel de 1-2 op het scorebord. Verdedigend staat het goed en op het juiste moment wordt druk gezet op het middenveld om tot een balverovering te komen. In de 57e minuut lijkt Basso op weg naar zijn 3e treffer en vermoedelijk de knock out voor de thuisclub maar de keeper beslist het 1:1 duel in zijn voordeel. Sleeuwijk heerst op dat moment en komt enkele malen levensgevaarlijk door. Inde 70e minuut is Danny net niet scherp genoeg in kansrijke positie maar twee minuten later is het dezelfde speler die zijn tegenstander de hielen laat zien en beheerst de 1-3 achter de keeper krult. Everstein zet aan en de duels worden steviger. Met opportunistisch voetbal wordt geprobeerd de aansluitingstreffer te scoren maar zoals eerder geschreven staat vandaag in tegenstelling tot vorige week de verdediging onder aanvoering van Patrick als een huis.

Na 90 minuten en wat extra tijd klinkt het eindsignaal van de scheidsrechter en wordt een hele mooie overwinning geboekt.

Nog net maken we aanvang van de regionale derby mee om dan toch maar snel huiswaarts te keren om daar de zege te vieren.


 

Sleeuwijk 2 begint te laat met voetballen

Na 75 minuten prijkt een 0-5 tussenstand op het scorebord en na 90 minuten 3-5. Met deze nederlaag is Sleeuwijk 2 uitgebekerd en gaat de Zwerver terecht door naar de volgende bekerronde. Kreten als;  “wat een persoonlijke fouten”,
“slap verdedigen”, “geen concentratie”, “ontbreken aan beleving”. Alle passeerde de revue in het uurtje nababbelen. Feit is dat de nederlaag volledig te wijten is aan Sleeuwijk zelf. Het begin is echt niet zo slecht. Men pakt het initiatief en als Leo in de 3e minuut of scoort of de bal aflegt op Sven die bijsluit en de 1-0 scoort zal de wedstrijd mogelijk heel anders lopen. Zelf niet scoren maar een minuut later ligt de bal wel bij Sleeuwijk in het doel. Daarna een fase waarin alle zeilen bij gezet moeten worden en veel onnodig bal verlies geleden wordt waardoor we de bezoekers in een zetel naar een 0-3 ruststand brengen.  

Na de rust wordt ogenschijnlijk getracht het initiatief te pakken maar na een kwartier staat het 0-5. Sleeuwijk krijgt kansen,
Basso weet een 1:1 situatie niet in het voordeel te beslechten en een inzet van Sven wordt gepareerd door de keeper van de Zwerver. In de 82 minuut scoort Dennis de schijnbare eretreffer maar als binnen drie minuten ook Danny en Basso scoren gloort er nog een beetje hoop. Arjan zet nog een keer door vanaf links maar voor zijn voorzet zijn te weinig medespelers in de zestien bijgesloten om de aansluitingstreffer te scoren. Uiteindelijk herpakt de Zwerver zich met het temporiseren van het spel en wordt de eindstand 3-5 waarmee het bekeravontuur ten einde komt.

Persoonlijke fouten voorkomen, het maximale (willen) brengen, als collectief spelen zal a.s. zaterdag een gegeven moeten zijn om de volgende tegenstander de juiste weerstand te kunnen bieden en dit 90 minuten lang.
 

Sleeuwijk 2 begint te laat met voetballen

Na 75 minuten prijkt een 0-5 tussenstand op het scorebord en na 90 minuten 3-5. Met deze nederlaag is Sleeuwijk 2 uitgebekerd en gaat de Zwerver terecht door naar de volgende bekerronde. Kreten als;  “wat een persoonlijke fouten”,
“slap verdedigen”, “geen concentratie”, “ontbreken aan beleving”. Alle passeerde de revue in het uurtje nababbelen. Feit is dat de nederlaag volledig te wijten is aan Sleeuwijk zelf. Het begin is echt niet zo slecht. Men pakt het initiatief en als Leo in de 3e minuut of scoort of de bal aflegt op Sven die bijsluit en de 1-0 scoort zal de wedstrijd mogelijk heel anders lopen. Zelf niet scoren maar een minuut later ligt de bal wel bij Sleeuwijk in het doel. Daarna een fase waarin alle zeilen bij gezet moeten worden en veel onnodig bal verlies geleden wordt waardoor we de bezoekers in een zetel naar een 0-3 ruststand brengen.  

Na de rust wordt ogenschijnlijk getracht het initiatief te pakken maar na een kwartier staat het 0-5. Sleeuwijk krijgt kansen,
Basso weet een 1:1 situatie niet in het voordeel te beslechten en een inzet van Sven wordt gepareerd door de keeper van de Zwerver. In de 82 minuut scoort Dennis de schijnbare eretreffer maar als binnen drie minuten ook Danny en Basso scoren gloort er nog een beetje hoop. Arjan zet nog een keer door vanaf links maar voor zijn voorzet zijn te weinig medespelers in de zestien bijgesloten om de aansluitingstreffer te scoren. Uiteindelijk herpakt de Zwerver zich met het temporiseren van het spel en wordt de eindstand 3-5 waarmee het bekeravontuur ten einde komt.

Persoonlijke fouten voorkomen, het maximale (willen) brengen, als collectief spelen zal a.s. zaterdag een gegeven moeten zijn om de volgende tegenstander de juiste weerstand te kunnen bieden en dit 90 minuten lang.


 

Sleeuwijk 2 wint derby

Na een week genoten te hebben van de eerste overwinning staat voor de 4e speelronde de derby tegen Woudrichem op het wedstrijdschema. De selectiesamenstelling en gemaakte keuzes waren (en zijn) voer voor gesprekstof maar onder zomerse temperaturen wordt dan toch om 15.00 uur afgetrapt. Dat scherp zijn vanaf de 1e minuut een gegeven moet zijn blijkt wel dat Danny na scherp optreden aan de rechterkant binnen 30 seconden de 1-0 kon laten aantekenen. Hierna een fase waarin Sleeuwijk ogenschijnlijk iets beter in de wedstrijd zat. Nagelaten werd om in de beginfase de onrust bij de bezoekers verder af te straffen.  Woudrichem komt gaandeweg beter in de wedstrijd echter gevaarlijk wordt men niet of het moeten de momenten zijn uit spelhervattingen die echter veel al onder aanvoering van stand-in keeper Tommy (dank namens het team Tommy) veelal simpel geëlimineerd kunnen worden. Sleeuwijk verzuimt bij balbezit sneller diepgang te zoeken en grossiert veelal in ongelukkig en onnodig balverlies. Toch valt de 2-0 in de 31e minuut al was daar wel de hulp van de bezoekers voor nodig. Een onnodige duwpartij op Richard “in de 16” levert Sleeuwijk een penalty op die Basso nipt binnenschiet. 2-0 is tevens de ruststand.

Na de rust laat Sleeuwijk de bezoekers het balbezit wat echter steeds slordiger hiermee omgaat waardoor Sleeuwijk aanvallend een aantal keer levensgevaarlijk doorkomt. Te snel wordt er echter van afstand geschoten daar waar een combinatie wellicht grotere kansen opgeleverd zou hebben. Toch wordt in de 56e minuut de genadeklap uitgedeeld. Danny wordt de ruimte in gestuurd door Max en de daarop diagonale schuiver is onhoudbaar voor de sluitpost van de bezoekers.
De wedstrijd is vanaf dat moment spreekwoordelijk gelopen en moegestreden spelers worden vervangen. Invaller Jesse vd. M. teistert nog de lat waarna de andere Jesse zijn goal had kunnen meepikken echter zijn inzet wordt nipt gepareerd op de doellijn. Na 90 minuten prijkt een 3-0 eindstand op het scorebord. De punten blijven hiermee terecht op de Roef.

Volgende week is het team gevrijwaard van een competitieverplichting maar het spelen van een volgende bekerwedstrijd vereist dat scherp gewerkt zal moeten worden richting bekeropponent de Zwerver.
 

Sleeuwijk 2 pakt zijn eerste driepunter

De eerste drie punten konden zaterdagmiddag rond half vier verwerkt worden in de stand van het 2e. GDC werd op eigen veld met 3-5 verslagen in een wedstrijd die eerder onnodig spannend was dan goed. De eerste helft veel balbezit maar op sommige momenten erg slordig. In de 7e minuut was er al de eerste waarschuwing maar kon Patrick de boel pareren. Acht minuten later wederom onnodig balverlies en vanaf links wordt Patrick met een diagonaal  dan toch verschalkt en is de 1-0 achterstand een feit. Hierna een slechte fase van Sleeuwijk waarin er slordig om gegaan wordt met balbezit.
In de 28e minuut scoort Sleeuwijk door Richard toch de gelijkmaker nadat de keeper een voorzet van Max loslaat en Richard
alert is en de 1-1 binnen werkt. In de 36e minuut weer een dwaling achterin bij Sleeuwijk. De buitenspelval wordt opgeheven en de indirecte vrije bal wordt simpel binnen gewerkt door een van de drie vrijstaande spelers van de thuisclub.
Toch is het voor de theepauze Sleeuwijk wat op voorsprong komt. Basso en Richard ronden beide een vloeiende aanval af in een fase dat voetbal meer gezicht krijgt aan Sleeuwijks zijde.

Na de rust komt Sleeuwijk beter uit de kleedkamer en grossiers het direct in legio kansen. Maarten is een paar keer dicht bij de 4e treffer maar zijn inzet in de korte hoek en kopbal treffen allebei helaas geen doel. In de 55e minuut is het Max die een fout van de keeper genadeloos afstraft en de 2-4 met een diagonale schuiver scoort. Hierna blijft Sleeuwijk heersen en als Maarten in de 75e minuut de 2-5 scoort is de wedstrijd spreekwoordelijk gelopen. Inmiddels is er volop gewisseld en even wordt het nog spannend als de thuisclub in de 83e minuut de 3-5 scoort en niet veel later de 4-5 voorkomen wordt door de paal. Na ruim 90 minuten klinkt het eindsignaal en zijn de eerste drie punten een feit. Een matige wedstrijd toch over de streep trekken is de eindconclusie.  Voetballend kan Sleeuwijk veel beter en dat zal moeten gebeuren om de volgende wedstrijd in het voordeel te beslissen.

 

Sleeuwijk 2 verliest

Blauw Geel en dan nog de naam van een supermarktketen bezorgt Sleeuwijk de eerste nederlaag van het seizoen. Op het hoofdveld wordt om 17.00 uur met een ondergaand zonnetje afgetrapt. We treffen een geroutineerde tegenstander die maar wat graag het balbezit koestert. Met dit laatste was rekening gehouden en tot op zekere hoogte werd dit toegestaan. De openingsfase een thuisclub die veel balbezit had maar echt weinig gevaar kon dichten in aanvallend opzicht. Slechts eenmaal moest Patrick handelend optreden om de aanvalsdrang in de kiem te doen smoren. Daarentegen is het juist Sleeuwijk wat met een beetje meer fortuin met een voorsprong de rust in zou gaan. In de 14e minuut een goede aanval en Marnik lijkt koppend de voorsprong te bewerkstelligen echter zijn kopbal belandt nipt naast het doel waar tegendraads koppen mogelijk wel het gewenste resultaat opgeleverd zou hebben. In de 22e, 24e en 25e minuut drie herkansingen maar tweemaal Basso en  Richard verzuimen of wordt net belet dat de trekker overgehaald kan worden. Op slag van rust is het Marnik die nog een mogelijkheid krijgt maar hier wordt de keeper te hulp geschoten door een medespeler die de inzet pareert. Met een 0-0 ruststand wordt kleedkamer 19 opgezocht.

Na de rust een fel aanzettende thuisclub en als in de 47e minuut Arjan in verdedigend opzicht zich niet staande weet te houden door een valpartij is het de linker aanvaller die doorzet en de bal voorzet. Patrick keert de eerste inzet maar de rebound wordt onberispelijk ingeschoten door de rechtsback van Blauw Geel. Twee minuten later onnodig balverlies en de veroverde bal wordt diep gespeeld om de rechtsbuiten die voor de tweede maal het net doet bollen achter Patrick.
Gesterkt door de voorsprong zit de thuisclub op rozen en koestert men de momenten om de rust en wedstrijd uit te spelen.
Sleeuwijk komt nauwelijks aan kansen toe en uiteindelijk blijkt de start tweede helft de eerste nederlaag van het seizoen in te luiden. Met een 2-0 nederlaag is de eerste uitwedstrijd uitgelopen op een teleurstelling waarbij moet worden aangetekend dat deze wel is geleden tegen een team wat hoge ogen gaat gooien in de race om het kampioenschap.


 

Sleeuwijk 2 begint de competitie met gelijkspel

Nu de eerste bekerronde tot het verleden partij behoort en deze op 20 oktober hervat wordt met een thuiswedstrijd tegen de Zwerver uit Kinderdijk staat vandaag de openingswedstrijd van de competitie tegen Noad 32 op het programma. De weergoden laten het vandaag afweten en onder druilige omstandigheden start om 15.00 uur de competitie voor het 2e.

Van meet af aan neemt Sleeuwijk het initiatief en in de 5e minuut is het David die uit een corner van Max de bal onberispelijk binnenkopt. Niet veel later lijkt de 2-0 op komst echter is het nipt een verdediger die een voorzet van Max op Richard onschadelijk kan maken. In deze fase is het ook de keeper van de bezoekers die een schot van Danny  naast het doel kan werken. Hierna een fase waarbij Noad wat hoger druk gaat zetten en voetballend probeert Sleeuwijk van achteruit de oplossing te vinden. In de 20e minuut wordt Patrick betrokken bij het balbezit en zijn dieptepass belandt helaas niet bij een medespeler maar bij een middenvelder van Noad die met een boogbal de 1-1 laat aantekenen. 20 Minuten later staat de 1-3 op het scorebord waarbij de hand in eigen boezem gestoken moet worden bij de wijze waarop de 2e en 3e goal gegund wordt aan de tegenstander. Nipt voor het rustsignaal brengt Leo de marge terug naar 1 nadat eerder twee doelpogingen een prooi waren voor de keeper van de tegenstander van vandaag.

Na de rust wordt een fel Sleeuwijk verwacht maar is het Noad wat het initiatief neemt. In de 60e minuut wordt Basso gebracht en binnen een minuut had hij de gelijkmaker op de pantoffel echter zijn inzet strandde in schoonheid. Zoals zo vaak en dus ook vandaag krijg je dan de rekening gepresenteerd en wederom wordt niet scherp zijn afgestraft en wordt de stand op 2-4 gebracht. Paul laat in deze fase zijn onverzettelijkheid zien en het is ook deze speler die 4 minuten later wederom de aansluitingstreffer scoort middels een kopbal. Hierna een conditioneel sterker Sleeuwijk wat stevig aanzet. Er worden nog een aantal wissels doorgevoerd en met hangen en wurgen houdt Noad 32 stand. In de 83e minuut wordt net buiten de zestien een overtreding gemaakt door een verdediger van de bezoekers en het is Basso die de vrije bal fraai via de paal binnenschiet. Sleeuwijk gaat op zoek naar meer en Noad 32  lijkt de remise te koesteren. Helaas wordt de aanvalsdrang niet beloond en staat na 90 minuten en wat blessuretijd de 4-4 op het scorebord.

Conclusie; te gemakkelijk de goals weggegeven, basisafspraken beter nakomen (met name 3e goal) echter tot tweemaal toe een marge van twee doen kantelen zegt iets over de aanwezige veerkracht.

Volgende week wordt afgereisd naar Veghel om daar de koploper na speelronde 1 te bestrijden, voor de liefhebbers de aanvang van de wedstrijd is 17.00 uur. Dus na huiswaarts te keren kan direct aangesloten worden bij het openingsfeest van het seizoen op de Roef.

 

Ook Madese Boys delft het onderspit tegen Sleeuwijk 2

De laatste speelronde van de bekercompetitie staat vandaag op het programma. De verwachting is dat het doelsaldo wel eens bepalend zou kunnen zijn wie als poule winnaar gaat naar de volgende ronde. Altena lijkt op voorhand de beste papieren te hebben mede door de ruime thuisoverwinning op de tegenstander van vandaag Madese Boys (7-2).
De opdracht was helder, zelf winnen met bij voorkeur ruime cijfers en dan maar afwachten of Altena de hobbel in Werkendam zou kunnen nemen.

O.l.v. arbiter Wirken wordt om stipt 15.00 uur afgetrapt zonder David en Danny waarmee het aantal spelers wat aansluit bij het vlaggenschip in dit prille seizoen op 7 brengt, waarvan akte! De beginfase laat zien dat we een voetbaltechnisch aardige tegenstander treffen echter conditioneel moet het verschil gemaakt kunnen worden. Steeds langer is het balbezit voor Sleeuwijk en na een kwartier wordt de ban gebroken door een doelpunt van Basso. De druk wordt nu continu hoog gezet en dit brengt met name de nummer 4 van de tegenstander steeds vaker in de problemen. Het is dan ook deze speler
die in de 27e minuut onnodig balverlies lijdt, valt en daardoor hands maakt in zijn eigen zestien metergebied. Het lukt Paul om na driemaal een penalty te nemen de marge op 2 brengt. Vijf minuten later is het Jordi die een steekpass afrondt en in de 38e minuut is het Basso die voor de 4-0 ruststand zorgt.

De rust wordt aangegrepen om mee te geven dat de druk op de ketel moet blijven en de jacht op doelpunten onverminderd voortgezet moet worden. Alle wissels (5) worden gebracht en in de 72e minuut is het invaller Leo die zijn goal met ietwat fortuin mee pikt. Hierna een wat mindere fase wat de bezoekers de mogelijkheid biedt om twee tegentreffers te scoren wat gezien de doelstelling niet iedereen tevreden stelt. In de 84e minuut scoort Basso uit een voorzet van Nils de 6-2 en twee minuten later is het wederom Basso die zijn vierde treffer van de middag laat aantekenen.
De eindstand wordt hiermee 7-2 en als later de middag blijkt dat Altena de barriere in Werkendam niet heeft kunnen doorbreken is het tweede gewoon keurig door naar de volgende bekerronde.

Hiermee komt de voorbereiding ten einde en kan volgende week de competitie met een thuiswedstrijd tegen Noad 32 aanvangen. Conditioneel liggen we op koers, voetbaltechnisch is hier en daar nog wel wat voor verbetering vatbaar maar
al met al kan gesproken worden van een goede eerste (oefen)fase van het nog prille seizoen.

 

Sleeuwijk 2 verslaat buurman in 2e bekerduel.

Na de remise tegen Altena moest in de tweede bekerwedstrijd de strijd aangegaan worden tegen Koz. Boys. Lang was onduidelijk waar en hoe laat de wedstrijd gespeeld zou worden maar we speelden uit om 12.30 uur maar deden dit op de Roef aanvang 15.00 uur. Genoeg daarover.

Met de terugkerende Max en Danny maar zonder Dennis, Paul en nog een handvol geblesseerde spelers was al snel duidelijk dat het initiatief aan Sleeuwijk gelaten werd maar dat we bedacht moesten zijn op het slim spelend en op de counter loerende KB. Was het Sleeuwijk dat net niet het laatste zetje kon maken om de voor-
sprong te verkrijgen was het daar Koz. Boys dat de 0-1 aan liet tekenen in de 14e minuut. Nog meer balbezit voor Sleeuwijk vanaf dat moment maar in een fase dat het hier en daar wat slordig was was het op sommige momenten alarmfase 1 (o.a. uit corners tegen) om niet tegen een grotere achterstand aan te kijken.
Het tempo ging omhoog en in de 21e minuut was het Danny die na een goede aanval met diagonaal schot
de 1-1 liet aantekenen. Hierna een aanzettend Sleeuwijk en met hangen en wurgen houdt KB zie staande.
Twee minuten voor rust wordt Tijmen de 16 ingestuurd en een overtreding wordt bestraft met een strafschop. Helaas wordt de inzet van Max gepareerd door de keeper en zoeken we de rust op met een 1-1 stand.

De tweede helft grossiert Sleeuwijk in kansen en met vallen en opstaan lijkt de wedstrijd op een remise af te stevenen. Een goal van Basso wordt wegens buitenspel afgekeurd en steeds vaker wordt onnodig en te snel vanuit de 2e lijn middels een afstandspoging de voorsprong alsnog op het scorebord te krijgen. De eerste wissels worden doorgevoerd en uiteindelijk zijn het de invallers Jordi en Nils die in de laatste fase van de wedstrijd dan toch de prima keepende keeper van de tegenstander weten te verschalken. Officieel wordt een 1-3 overwinning geboekt maar dat iedereen spreekt van een 3-1 overwinning nemen we graag op de koop toe.

De laatste speelronde zal bepalend zijn of de volgende rond behaald wordt. Volgende week wordt om 15.00 uur afgetrapt tegen Madese Boys.

 

Sleeuwijk 2 start bekercompetitie met een remise

Na een aantal weken trainingsarbeid en slechts 1 oefenwedstrijd in de benen (5-0 overwinning op VVAC)
start op 1 september de bekercompetitie thuis tegen het hoger spelende Altena. Ondanks een aantal
afwezigen zijn alle vakjes op het digitale wedstrijdformulier afgevinkt en wordt om 15.00 uur afgetrapt.
De eerste helft verloopt wat onwennig aan beide kanten en niet verwonderlijk is dat de doelpunten
voor zowel Sleeuwijk als de bezoekers ontstaan uit of kleine misrekeningen of toevalligheden.
Met een 1-2 achterstand is het zaak om de tweede helft voetballend en dus meer de focus op balbezit
te spelen en de eerste minuten lijkt het tweede daar in te slagen. Tot tweemaal toe moet de keeper van
Altena handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen en zoals zo vaak valt de goal dan wederom
uit een onnodige situatie aan de andere kant en lijken de Nieuwendijkers er met de driepunter vandoor te gaan. Echter als Jordi de 2-3 scoort en niet veel later Arjan na een prima steekpass van Basso de gelijkmaker
scoort kantelt de wedstrijd en is het Sleeuwijk wat op zoek gaat naar de volle buit. In de voorlaatste minuut
lijkt dit te gebeuren. Een prima aanval brengt Basso vrij voor de keeper echte zijn stiftbal gaat over het doel
waardoor uiteindelijk een 3-3 eindstand op het scorebord prijkt. Al met al een verdienstelijk seizoen opening met een onrustige eerste helft maar een meer dan acceptabel spelend tweede vanaf minuut 46.

 Hoofdsponsoren
Jeugdsponsoren


Business Club


Kledingsponsor


Sponsor


Website-sponsorSponsorkliks


SponsorKliks, gratis sponsoren!
 
© 2001-2019 VV Sleeuwijk

Colofon
Hosting: General Group

Realisatie: P.W. Hermus
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk